Κροκέτες κοτόπουλο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Κροκέτες κοτόπουλοΑνοίξαμε το συνταγολόγιο και επιλέξαμε για εσάς το μενού της ημέρας. Επιλέξαμε ένα πλούσιο γεύμα σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Σας προτείνουμε, λοιπόν, μία συνταγή εύγευστη και αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Σερβίρουμε ζεστές κροκέτες με κοτόπουλο, μπέικον, ζαμπόν και μυρωδικά! Συνοδεύονται καλύτερα με μια πλούσια σαλάτα από μαρούλι και διάφορα λαχανικά! Βon appetit!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλο
  • 6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
  • 2 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
  • 1 κ. σ. φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1/8 κ. γλ. μπαχάρι
  • 1 1/8 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 ασπράδια αυγό
  • 2 κ. σ. λάδι
  • Αλεύρι και φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε τον κιμά με ζαμπόν, μπέικον, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο τυρί, φασκόμηλο και τα μπαχαρικά.
  • Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει.
  • Στη συνέχεια παίρνετε λίγο μίγμα και πλάθετε στο σχήμα που θέλετε.
  • Ύστερα βουτήξτε τα πρώτα στο αλεύρι, κατόπιν στα ασπράδια που έχετε προηγουμένως χτυπήσει με το λάδι και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
  • Απλώστε τα κροκετάκια σε λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για να σφίξουν.
  • Βγάζετε τα κροκετάκια από το ψυγείο και τα τηγανίζετε σε φριτέζα ή σε βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι.
  • Σερβίρονται σκέτα ή με dressing.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…