Κριθαρότο με γαρίδες και μανιτάρια

Συντάκτης: Flowmagazine

Μια συνταγή για ένα νόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια. Το σερβίρετε σκέτο για όσους νηστεύετε και με τυρί φέτα αν δεν νηστεύετε για περισσότερη γεύση.

Υλικά συνταγής

300 γρ. κριθαράκι μέτριο

800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κουτί μανιτάρια κομμένα ή φρέσκα λευκά κομμένα

1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 κουτί ντοματάκια κονκασέ διαλυμένο στο μπλέντερ

1/2 ποτήρι νερού λευκό κρασί

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

10 σταγόνες Worcester sauce

1 φύλλο δάφνης

αλάτι πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκιμέχρι να μαλακώσει. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, κρατάτε 1 ποτήρι από το νερό που το βράσατε, το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ,σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε τα μανιτάρια, τη πιπεριά, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ ακόμα. Ρίχνετε την Worcester sauce, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
  3. Μόλις “αναπνεύσει”προσθέτετε τα διαλυμένα στο μπλέντερ ντοματάκια κονκασέ, το φύλλο δάφνης και τις γαρίδες. Αφήνετε να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά και τέλος ρίχνετε μέσα το κριθαράκι μαζί με 1 ποτήρι νερό από το βράσιμο του που κρατήσατε.
  4. Αφήνετε το φαγητό για 5 λ να σιγοβράσει, με ξεσκέπαστη κατσαρόλατο αφαιρείτε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα.

ΠΗΓΗ: sintayes.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…