Κριθαράκι με πιπεριές και καλαμπόκι
Πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων σε ένα γιουβέτσι, ιδανικό για χορτοφάγους. Κόκκινο, πράσινο, κίτρινο αναμιγνύονται εκπροσωπώντας επάξια αντίστοιχα λαχανικά…
Υλικά
-5 ώριμες ντομάτες
-1 πακέτο κριθαράκι
-2 κόκκινες πιπεριές
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-1 πράσινο κρεμμυδάκι
-μισή κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένο
-αλάτι, πιπέρι
-1 κύβο λαχανικών
-τριμμένο τυρί
-1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Ξεπλένετε καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα βάζετε σε μια μεσαία κατσαρόλα να σοταριστούν.
Προσθέτετε τις ντομάτες και τον πελτέ.
Ρίχνετε ένα ποτήρι νερό και ανακατεύετε.
Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Τρίβετε από πάνω και τον κύβο λαχανικών και ανακατεύετε.
Αφήστε να βράσει σε μεσαία φωτιά για 30′ περίπου.
Ανακατεύετε τακτικά και προσθέτετε άλλο ένα ποτήρι νερό (ή και παραπάνω αν βλέπετε ότι χρειάζεται).
Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και τη ρίχνετε σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί.
Προσθέτετε το κριθαράκι και το καλαμπόκι και ανακατεύετε να απλωθεί ομοιόμορφα.
Ρίχνετε 1-2 ποτήρια νερό και ανακατεύετε να πάει παντού.
Ψήνετε στους 100 βαθμούς για 30′ περίπου.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε καλά και ξαναβάζετε στο φούρνο, αφού πρώτα τον έχετε κλείσει, για να λιώσει το τυρί.