Κρέπες με γέμιση…
Γευστικός πειρασμός οι κρέπες είτε με γλυκιά γέμιση είτε με αλμυρή. Αν και μπορεί να πιστεύετε το αντίθετο, δεν είναι δύσκολο να τις φτιάξετε στο σπίτι. Σε σύντομο χρονικό διάστημα και πολύ οικονομικά τις έχετε έτοιμες.
ΥΛΙΚΑ
– περίπου 2 κούπες αλεύρι
– γάλα
– 1 αβγό
– λίγο αλάτι
– λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μίξερ ή στη μουλινέτα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας αναλόγως γάλα ή αλεύρι ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός (λίγο πιο αραιός από μέλι ας πούμε) Με μια βαθειά κουτάλα παίρνουμε μείγμα και το ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
- Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε το μείγμα ώστε να καλύψει τον πάτο
- Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
Παρατηρήσεις
- Αν δεν είναι διαθέσιμο το αντικολλητικό, τότε ζεσταίνουμε ηλιέλαιο στο τηγάνι και κάθε φορά πριν ρίξουμε μέσα το μείγμα για την καινούρια κρέπα προσθέτουμε και λίγο λαδάκι
- Να ξέρετε ότι πάντα η πρώτη κρέπα (όταν τις ψήνετε με λάδι) δεν βγαίνει καλή. Είναι μέχρι να πάρει φόρα το τηγάνι…
- Μπορείτε επίσης να τις κάνετε και στο σαγανάκι – αναλόγως πόσο μεγάλες τις θέλετε!
Για την γέμιση
Για γλυκιές κρεπούλες: γεμίστε τες με μερέντα, ή λευκή σοκολάτα ή μαρμελάδα. Κόψτε μέσα και κάποιο φρούτο π.χ. μπανάνα, πασπαλίστε με τριμμένους ξηρούς καρπούς, ακόμα και τρούφα.
Για τις αλμυρές: τριμμένο κασέρι, ζαμπόν, καπνιστό μπέικον, ντομάτα, φέτα.