Κρέπα Μπανάνα – Σοκολάτα

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα

Η κρέπα είναι ένα είδος λεπτής τηγανίτας φτιαγμένη από χυλό, η οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν δύο ειδών κρέπες η αλμυρή και η γλυκιά και αυτή η επιλογή που είναι που βάζει σε δίλημμα πολλούς. Τι να επιλέξουν; Αλμυρή ή γλυκιά;

Μία κρέπα με γέμιση σοκολάτα και μπανάνα είναι ό, τι πρέπει για να ξεγελάσει τη λαχτάρα σας για γλυκό. Προτείνεται και για συνοδεία πρωινού ανεπιφύλαχτα!

Υλικά

2 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι baking powder
2 κουταλιές βιτάμ

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τις κρέπες, χτυπάμε με το σύρμα σ’ ένα μπολ το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά, το baking (αφού το ανακατέψουμε με το αλεύρι) και λίγο αλάτι μέχρι να γίνει το μείγμα ένας χυλός.

Λιώνουμε το βιτάμ και το βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μικρό, το αλείφουμε με το βιτάμ, ρίχνουμε μία μεγάλη κουταλιά από το χυλό και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.

Μόλις ψηθεί τη γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και την αφήνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Τη βγάζουμε προσεχτικά με μία σπάτουλα και απλώνουμε σοκολάτα λιωμένη (μερέντα), και κομματάκια μπανάνας. Τη διπλώνουμε και τη σερβίρουμε.

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.