Κρεμώδης πατατοσαλάτα με βότανα
Μια εύκολη και νόστιμη σαλάτα που θα συνοδεύσει τέλεια το κυρίως γεύμα σας. Είναι τόσο χορταστική που μπορεί να αποτελέσει και κυρίως γεύμα μόνη της…
Υλικά
3 κιλά πατάτες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
1/4 φλιτζανιού χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο
1/4 φλιτζανιού χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
πιπέρι
αλάτι
4 πράσινα κρεμμυδάκια, χωρίς τις άκρες, κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τες με άφθονο κρύο νερό.
- Αφήστε τες να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίστε και αφήστε τες στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώσουν λίγο.
- Κόψτε τες σε μισά ή τέταρτα.
- Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το μαϊντανό, το σκόρδο, το δυόσμο, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε.
- Τοποθετήστε τις πατάτες και τα πράσινα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε τη σάλτσα από πάνω και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες.
- Σερβίρετε αμέσως.