Κουβέντες που «πληγώνουν» τις σχέσεις

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Όπως την κάθε σχέση, έτσι και τη συντροφική, μπορεί κανείς να την πληγώσει, να την υποθάλψει ή να την αποδυναμώσει με τα λόγια. Αυτό συμβαίνει καθώς τα λόγια των ανθρώπων αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο κάποιος αισθάνεται, σκέφτεται και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον ερωτικό του σύντροφο. Εάν κάποιος αισθάνεται συχνά την παρόρμηση να μιλήσει με τους ακόλουθους τρόπους, ή το κάνει ήδη, τότε είναι συνετό να εξετάσει τον λόγο που τον παρωθούν στα λόγια αυτά.

Κουβέντες που υποδηλώνουν αποδοκιμασία, έμμεση κριτική, παράπονο για τη συμπεριφορά ή μη αποδοχή του συντρόφου, είναι ικανές να παραμείνουν και να σιγοκαίνε την καρδιά του συντρόφου, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ειπωθεί «εν βρασμώ ψυχής» ή, «χάριν αστεϊσμού».

Κουβέντες που «πληγώνουν» τις σχέσεις

«Ας μην πούμε στους γονείς μου ότι…»

…είσαι υπάλληλος/ άνεργος/αδιόριστος/ έχεις ξαναπαντρευτεί, ή οτιδήποτε άλλο. Σε μία στιγμή γνωριμίας του συντρόφου σας με τους γονείς ή τους οικείους σας το άγχος και η νευρικότητά του είναι δεδομένα. Με τον τρόπο αυτό του ζητάτε να κρύψει στοιχεία ή κομμάτια του εαυτού του. Υποδηλώνετε ακόμη ότι δεν τον αποδέχεστε ολοκληρωτικά και ότι υπάρχουν στοιχεία που σας προκαλούν αμηχανία.

«Ο πρώην μου…»

Σε κάποιο στάδιο του δεσμού σας είναι αναμενόμενο να μοιραστείτε ιστορίες από το παρελθόν σας. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη σύγκριση ενός προηγούμενου συντρόφου προκειμένου να εκφράσει κάποια δυσαρέσκεια, είναι δεδομένο ότι πληγώνει αφόρητα τον σύντροφό του.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.