Κουνουπίδι ογκραντέν

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Κουνουπίδι ογκραντένΤο κουνουπίδι είναι εξαιρετικό λαχανικό που συνδυάζεται με πολλά υλικά. Σας παρουσιάζουμε μια εύκολη συνταγή με κουνουπίδι και νόστιμα υλικά για να προσθέσετε μέσα στο πυρέξ. Μετά το ψήσιμο αφήνετε να κρυώσει για να μην διαλυθεί το φαγητό και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να αγαπήσετε το κουνουπίδι!

Υλικά

1 μεγάλο κουνουπίδι

Lευκό πιπέρι

1 φλ. τυρί παρμεζάνα

2 ολόκληρα αυγά χτυπημένα

Αλλαντικά ψιλοκομμένα (πάριζα, λουκάνικο κ.α.)

2 κ. σ. βούτυρο

2-3 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

  • Βράζετε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.
  • Το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
  • Βουτυρώνετε ελαφρά ένα πυρέξ.
  • Τοποθετείτε μέσα το κουνουπίδι και πιπερώνετε ελαφρώς το κουνουπίδι.
  • Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ προσθέτετε λίγο γάλα, το τυρί και τα αλλαντικά.
  • Ρίχνετε το μίγμα πάνω από το κουνουπίδι.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190-200o C.
  • Τοποθετείτε μέσα το πυρέξ και ψήνετε για 10-15’ περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
  • Αφήνετε το κουνουπίδι ογκραντεν να κρυώσει και ύστερα το σερβίρετε.

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.