Ψητό κουνουπίδι με λεμόνι και μαϊντανό
Ένα εύκολο πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει ζουμερές μπριζόλες ή ψητό ψάρι. Δεν θα σας πάρει πάνω από μισή ώρα…
Υλικά
1 κουνουπίδι (περίπου 1 κιλό), κομμένο σε μπουκετάκια, μαζί με τρυφερά φύλλα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού φρέσκα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε το κουνουπίδι με 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα ταψί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε, γυρνώντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, 25-30 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε στο κουνουπίδι το μείγμα λεμόνι-μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.