Ψητό κουνουπίδι με λεμόνι και μαϊντανό

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Ένα εύκολο πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει ζουμερές μπριζόλες ή ψητό ψάρι. Δεν θα σας πάρει πάνω από μισή ώρα…

Υλικά

1 κουνουπίδι (περίπου 1 κιλό), κομμένο σε μπουκετάκια, μαζί με τρυφερά φύλλα

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού φρέσκα

1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε το κουνουπίδι με 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα ταψί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε, γυρνώντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, 25-30 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, βάζουμε το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε στο κουνουπίδι το μείγμα λεμόνι-μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.