Κότσι χοιρινό με μπύρα
Άλλη μια συνταγή της κας. Ευαγγελίας, μαγείρισσας στη “Ροδαυγή” Άρτας που θα σας ξετρελάνει. Η γεύση του θα σας παραπλανήσει. Θα νομίσετε ότι τρώτε αρνί ψητό στο φούρνο με πατάτες. Αλλά η έκπληξη θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα…
Υλικά
κότσι χοιρινό
πατάτες 4-5 ολόκληρες
μουστάρδα σε σκόνη
αλάτι πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο
Ρίγανη
Εκτέλεση
-
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ζεστό νερό και ζεματίζουμε το κότσι.
-
Μόλις βγάλει τους αφρούς, το πλένουμε και του βάζουμε αλάτι, πιπέρι, πολτοποιημένο σκόρδο, ρίγανη, μουστάρδα και ανακατεύουμε.
-
Βάζουμε στο φούρνο σε σκεύος που κλείνει, γάστρα ή πήλινο μαζί με τις πατάτες.
-
Ρίχνουμε 1 μπουκάλι ξανθιά μπύρα από πάνω.
-
Ψήνουμε για 2,5 ώρες, στους 170oC σε πολύ χαμηλή φωτιά