Κότσι χοιρινό με μπύρα

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Κότσι χοιρινό με μπύραΆλλη μια συνταγή της κας. Ευαγγελίας, μαγείρισσας στη “Ροδαυγή” Άρτας που θα σας ξετρελάνει. Η γεύση του θα σας παραπλανήσει. Θα νομίσετε ότι τρώτε αρνί ψητό στο φούρνο με πατάτες. Αλλά η έκπληξη θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα…

Υλικά

κότσι χοιρινό

πατάτες 4-5 ολόκληρες

μουστάρδα σε σκόνη

αλάτι πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο

Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ζεστό νερό και ζεματίζουμε το κότσι.

  • Μόλις βγάλει τους αφρούς, το πλένουμε και του βάζουμε αλάτι, πιπέρι, πολτοποιημένο σκόρδο, ρίγανη, μουστάρδα και ανακατεύουμε.

  • Βάζουμε στο φούρνο σε σκεύος που κλείνει, γάστρα ή πήλινο μαζί με τις πατάτες.

  • Ρίχνουμε 1 μπουκάλι ξανθιά μπύρα από πάνω.

  • Ψήνουμε για 2,5 ώρες, στους 170oC σε πολύ χαμηλή φωτιά

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.