Κοτόπουλο πανέ
Σε αυτήν τη συνταγή θα φτιάξετε τα φιλέτα κοτόπουλο πανέ με γιαούρτι. Αν θέλετε να αποφύγετε το αυγό και το αλεύρι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βουτήξετε στο αρωματικό γιαούρτι και ύστερα στη φρυγανιά!
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. μαντζουράνα
150 γρ. γιαούρτι αγελαδινό 2% λιπαρά
60 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 κοφτές κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σκόρδο, τη μαντζουράνα και το θυμάρι.
- Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε μέσα τα στήθη του κοτόπουλου, έτσι ώστε να καλυφθούν με το μίγμα από όλες τις πλευρές.
- Αναμιγνύετε σε ρηχό πιάτο τη φρυγανιά, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.
- Βγάζετε τα στήθη του κοτόπουλου από το πρώτο μίγμα και τα βάζετε στο δεύτερο μίγμα φροντίζοντας να κολλήσει σε όλες τις πλευρές.
- Βάζετε το κοτόπουλο σε πιάτο, το σκεπάζετε και το αφήνετε για ώρα στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει η κρούστα του.
- Βγάζετε το κοτόπουλο από το πιάτο, το ξεσκεπάζετε.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για μισή ώρα περίπου και από τις δυο πλευρές.
- Για να σιγουρευτείτε ότι είναι ψημένο το τρυπάτε με ένα μαχαίρι στο πιο χοντρό του σημείο.
- Αν δεν βγουν ροζ χυμοί, τότε είναι έτοιμο.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο σε μερίδες αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.
Γαρνίρετε με βρασμένο μπρόκολο, καλαμπόκι και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας.