Κοτόπουλο με χυλοπίτες
Ένα ερώτημα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα κάθε νοικοκυρά είναι το φαγητό της επόμενης ημέρας. Το κοτόπουλο αποτελεί την εύκολη επιλογή καθώς μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Η συνταγή ακολούθως είναι πεντανόστιμη και κυρίως γρήγορη. Εσείς θα τη δοκιμάσετε;
Υλικά
- 1 πακέτο χυλοπίτες χωριάτικες
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Άνηθος, μάραθος
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
- 2 κύβοι λαχανικών
- 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Πλένετε το κοτόπουλο πολύ καλά και το σοτάρετε με το μισό ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον μάραθο.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα τους κύβους και 1/2 ποτήρι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά και ανακατεύετε ελαφρά.
- Ρίχνετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού.
- Στο υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύετε το αλάτι και το πιπέρι και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα.
- Ρίχνετε νερό τόσο όσο να βράσει το κοτόπουλο αλλά να μην είναι πολύ για να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
- Αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό μας.
- Το κοτόπουλο είναι έτοιμο όταν, ενώ το καρφώσουμε με μία πιρούνα, δεν διαλύεται αλλά και δεν βγάζει κόκκινα υγρά.
- Βράζετε τις χυλοπίτες σε αρκετό νερό και τις σουρώνετε πολύ καλά.
- Μπορείτε αν θέλετε να προσθέτετε στο νερό που βράζει 1 κύβο ζωμό κρέατος ή πουλερικών για νοστιμιά.
- Αφού τις σουρώνετε, τις βάζετε στην κατσαρόλα όπου έχουμε ζεστάνει λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
- Σερβίρετε με τις χυλοπίτες και με άσπρο τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση ανθότυρο ανάλατο).
- Συνοδεύετε με λευκό παγωμένο ξηρό κρασί.