Κοτόπουλο με ρύζι

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Κοτόπουλο με ρύζιΜια κλασσική συνταγή που συστήνεται για το Κυριακάτικο τραπέζι. Η μουστάρδα και τα λαχανικά ενώνουν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας ένα υγιεινό πιάτο με πρωταγωνιστές το κοτόπουλο και το ρύζι…

Υλικά

½ πακέτο ρύζι μπασμάτι

2 μπούτια κοτόπουλο

2 καρότα

2 κρεμμύδια

1 ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 κύβο λαχανικών

1 κ.σ. μουστάρδα

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνετε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και βάζετε το κοτόπουλο να βράσει για 20’.

Παράλληλα, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα καρότα, τη ντομάτα και την πιπεριά.

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

Παίρνετε μια χούφτα από το κρεμμύδι και το βάζετε σε ένα μπολ. Μαζί με το σκόρδο και λίγη πιπεριά τα χτυπάτε με το γουδοχέρι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεσαία κατσαρόλα και ρίχνετε τα λαχανικά μαζί με το μίγμα σκόρδου να σοταριστούν για 5’.

Ρίχνετε τον κύβο λαχανικών και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύετε.

Όταν βράσει το κοτόπουλο, το αφαιρείτε και ρίχνετε το ζωμό στην άλλη κατσαρόλα με τα λαχανικά.

Αφήνετε να βράσει για 10’ και μετά προσθέτετε το ρύζι.

Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσει για 5’.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει για άλλα 15’.

Tip: Προσέξτε να βάλετε ποσότητα ρυζιού ανάλογη με τη σάλτσα. Το μπασμάτι είναι πιο δύσκολο στο βράσιμο, γιατί αν έχετε επιπλέον νερό (ή σάλτσα) θα γίνει νερουλό, ενώ αν έχει λιγότερο θα κινδυνεύει να καεί.

Ενώ βράζει το ρύζι, παίρνετε το κοτόπουλο και αλείφετε λίγο βούτυρο πάνω στην επιφάνεια.

Αλατίζετε και βάζετε στο φούρνο για να ψηθεί για 10’.

Όταν είναι έτοιμα όλα, είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.