Κοτόπουλο με πιπεριές και λευκό κρασί

Συντάκτης: Μαρία Γέραλη

Κοτόπουλο με πιπεριές και λευκό κρασίΤα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι ολοένα και περισσότερι άντρες εμπλέκονται στη μαγειρική, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αποδεικνύονται καλύτεροι από τις γυναίκες. Και αυτό γιατί η μαγειρική λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία αλλά και ως απόδοση ευχαριστιών σε φίλους. Έτσι λοιπόν η συνταγή που προτείνουμε είναι εξίσου εύκολη τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες, αλλά το βασικότερο νοστιμότατη και γρήγορη. Ας ξεκινήσουμε τη μαγειρική!

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου (κομμένο σε μικρά κομματάκια)
  • 3 πιπεριές (κόκκινες, πράσινες, κίτρινες)
  • Λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • Κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Κανέλα
  • Μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβας)

Εκτέλεση

Αφού έχουμε συγκεντρώσει τα υλικά μας ξεκινάμε:

  • Αρχικά, παίρνουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε κομματάκια, το πλένουμε πολύ καλά με χλιαρό νερό και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  • Ετοιμάζουμε τις πιπεριές σε ένα ξεχωριστό πιάτο κόβοντάς τες είτε σε μεγάλα κομμάτια, είτε σε λεπτές λωρίδες.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πλένουμε καλά τα μανιτάρια.
  • Εφόσον έχουμε ολοκληρώσει τα παραπάνω βήματα, παίρνουμε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  • Αφού ζεσταθεί, σοτάρουμε το κοτόπουλο μόνο του. Κατόπιν, το βάζουμε σε ένα πιάτο, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
  • Τα αφήνουμε να σοταριστούν και μόλις εξατμιστούν λίγο τα υγρά που θα βγάλουν οι πιπεριές, τότε τοποθετούμε πάλι το κοτόπουλο και ρίχνουμε το κρασί.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και ελάχιστη κανέλα για τη μυρωδιά. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε χωρίς να προσθέσουμε νερό. Οι πιπεριές έχουν από μόνες τους αρκετό.
  • Αφήνουμε να βράσουν περίπου 45 λεπτά. Αφού περάσουν τα 45 λεπτά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Ιδανικά σερβίρουμε είτε με ρύζι, είτε με πέννες.

Είναι ένα πολύ εύκολο φαγητό και πολύ νόστιμο. Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Μαρία Γέραλη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.