Κοτόπουλο με μέλι
Το κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους και δύο τρόπους, δίνοντας πάντοτε ένα ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα. Εδώ σας προτείνουμε μια ολίγον τι εξωτική συνταγή, αλλά πολύ-πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Η γλύκα του μελιού έρχεται να δέσει με την οξύτητα του πορτοκαλιού και να ιντριγκάρει τον ουρανίσκο μας με το ταξιδευτικό κάρυ.
ΥΛΙΚΑ
– κοτόπουλο
– 1 κρεμμύδι
– 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 2 ποτήρια χυμός πορτοκαλιού
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
– 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
– αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε στα τέσσερα.
- Το πασπαλίζουμε από όλες τις μεριές με αλάτι και πιπέρι. Το βάζουμε σε ταψί.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε στο βούτυρο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το χυμό, το μέλι, την κανέλα και το κάρυ.
- Τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο που το ψήνουμε 1 ώρα, γυρίζοντάς το να ψηθεί από όλες τις μεριές.