Κοτόπουλο με μέλι

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Κοτόπουλο με μέλιΤο κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους και δύο τρόπους, δίνοντας πάντοτε ένα ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα. Εδώ σας προτείνουμε μια ολίγον τι εξωτική συνταγή, αλλά πολύ-πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Η γλύκα του μελιού έρχεται να δέσει με την οξύτητα του πορτοκαλιού και να ιντριγκάρει τον ουρανίσκο μας με το ταξιδευτικό κάρυ.

ΥΛΙΚΑ

– κοτόπουλο
– 1 κρεμμύδι
– 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 2 ποτήρια χυμός πορτοκαλιού
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
– 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
– αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε στα τέσσερα.
  • Το πασπαλίζουμε από όλες τις μεριές με αλάτι και πιπέρι. Το βάζουμε σε ταψί.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε στο βούτυρο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το χυμό, το μέλι, την κανέλα και το κάρυ.
  • Τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο που το ψήνουμε 1 ώρα, γυρίζοντάς το να ψηθεί από όλες τις μεριές.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…