Κοτόπουλο με μακαρόνια Νο2

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Κοτοπουλο με μακαρονιαΜια πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι για να απολαύσετε με την οικογένειά σας. Για να μειώσετε το μπελά, βάλτε και τα άλλα μέλη της οικογένειας να σας βοηθήσουν και μετατρέψτε το μαγείρεμα σε διασκεδαστική δραστηριότητα για όλους. Το φαγητό που θα απολαύσετε στη συνέχεια θα έχει άλλη γλύκα αν το έχετε φτιάξει όλοι παρέα!

Υλικά

-2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο (ή μπούτι αν δεν έχετε στήθος)

-2 κρεμμύδια

-2 καρότα

-2 ντομάτες

-2 σκελίδες σκόρδο

-1 κόκκινη πιπεριά

-1 κύβο λαχανικών

-αλάτι, πιπέρι

-1 γιαούρτι

-1 κ.σ. ξύδι

-5 κ.σ. ελαιόλαδο

-μισό πακέτο μακαρόνια No.2 (για παστίτσιο)

-μισό πράσο

-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα μακαρόνια για 15 λεπτά, σουρώνετε και ανακατεύετε μια κουταλιά βούτυρο.
  • Καθαρίζετε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε.
  • Παίρνετε μια χούφτα από το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα ρίχνετε σε ένα γουδί με το σκόρδο. Τα χτυπάτε με το γουδοχέρι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε όλα τα λαχανικά να σωταριστούν.
  • Ρίχνετε το μίγμα του σκόρδου, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και το ξύδι.
  • Τρίβετε με το χέρι τον κύβο λαχανικών μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά.
  • Μετά από 5’ προσθέτετε τον πελτέ και το κοτόπουλο.
  • Σωτάρετε και το κοτόπουλο για 5’ και μετά προσθέτετε 5 ποτήρια νερό.
  • Αφήνετε να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία για 15’.
  • Αφαιρείτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει σε μια πιατέλα.
  • Στη σάλτσα που βράζει προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει.
  • Καθαρίζετε το κοτόπουλο με τα χέρια σας ή με το μαχαίρι και ρίχνετε το ψαχνό του ξανά στην κατσαρόλα.
  • Αφήνετε να σιγοβράσει το μίγμα μέχρι να γίνει συμπυκνωμένη η σάλτσα και να έχουν λιώσει τα λαχανικά.
  • Ρίχνετε τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο πυρέξ, περιχύνετε με τη σάλτσα από το κοτόπουλο και σερβίρετε.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.