Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στο φούρνο

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στο φούρνοΜια παραλλαγή του κλασικού κοτόπουλου στο φούρνο για όσους αγαπούν τη γεύση της γλυκοπατάτας. Θα δώσει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στο ψητό σας μεταφέροντας τη γλύκα της σε όλο το φαγητό σας. Τέλεια πρόταση για δείπνο με φίλους!

Υλικά

1 κοτόπουλο 2 κιλών

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

1 πατάτα

Μισή πιπεριά Φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα

Μισό λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τις σκελίδες σκόρδου και την πιπεριά και τα τρίβετε στον τρίφτη.
  • Τρίβετε από πάνω τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε το μίγμα.
  • Καθαρίζουμε την πατάτα και τη γλυκοπατάτα και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Γεμίζουμε το κοτόπουλο με μερικές από τις γλυκοπατάτες (Επειδή οι γλυκοπατάτες μαλακώνουν πολύ με το ψήσιμο, αν τις κρύψετε μέσα στο κοτόπουλο, τις προστατεύετε για να μην ξεραθούν).
  • Μόλις γεμίζουμε το κοτόπουλο με τις γλυκοπατάτες ρίχνουμε μέσα και το μισό μίγμα της μαρινάδας.
  • Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου να καλύψει τον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού.
  • Βάζουμε στη μέση το κοτόπουλο και γαρνίρουμε με τις πατάτες και τις υπόλοιπες γλυκοπατάτες.
  • Απλώνουμε με τα χέρια μας το μίγμα της μαρινάδας σε όλο το φαγητό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 250ο C και βάζουμε το ψητό να ψηθεί για 2 ώρες.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.