Κοτόπουλο με αρακά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Κοτόπουλο με αρακάΈνας νόστιμος συνδυασμός με μπούτια κοτόπουλο, αρακά και πατάτες! Πανδαισία χρωμάτων στην κατσαρόλα μας με εύκολα υλικά που βρίσκουμε κάθε εποχή!

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλο

1/4 φλ. λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα ντομάτα

1 κ. σ. πελτέ

1 φλ. αρακά

1 1/2 φλ. νερό

3 πατάτες σε μικρά κομμάτια

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένετε το κοτόπουλο και τον τρίβετε με μία λεμονόκουπα.
  • Βάζετε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας μαζί με λάδι για να σοτάρετε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτετε τα μπούτια κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ.
  • Αλατοπιπερώνετε.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό και περιμένετε να βράσει πάλι.
  • Προσθέτετε τον αρακά και τις κομμένες πατάτες κομμένες.
  • Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…