Κοτόπουλο με αρακά
Ένας νόστιμος συνδυασμός με μπούτια κοτόπουλο, αρακά και πατάτες! Πανδαισία χρωμάτων στην κατσαρόλα μας με εύκολα υλικά που βρίσκουμε κάθε εποχή!
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλο
1/4 φλ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτα
1 κ. σ. πελτέ
1 φλ. αρακά
1 1/2 φλ. νερό
3 πατάτες σε μικρά κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κοτόπουλο και τον τρίβετε με μία λεμονόκουπα.
- Βάζετε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας μαζί με λάδι για να σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Προσθέτετε τα μπούτια κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό και περιμένετε να βράσει πάλι.
- Προσθέτετε τον αρακά και τις κομμένες πατάτες κομμένες.
- Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.