Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες
Το καθημερινό ερώτημα που αντιμετωπίζει κάθε νοικοκυρά είναι το φαγητό της επόμενης ημέρας. Το κοτόπουλο αποτελεί την εύκολη επιλογή καθώς μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Η συνταγή που θα ακολουθήσει είναι εύκολη, πεντανόστιμη και κυρίως γρήγορη. Ελπίζω να τη δοκιμάσετε.
Συνταγή (για 4 άτομα)
Υλικά
1 πακέτο χυλοπίτες
4 μπουτάκια κοτόπουλο ή ολόκληρο το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο
½ κουτί χυμό ντομάτας
1 πιπεριά κόκκινη
Ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρος, κάρυ, κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Νερό
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε πλένοντας με ζεστό νερό το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
- Έπειτα, σε ένα άλλο καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Σε ένα γουδί ρίχνουμε μερικούς σπόρους κόλιανδρου και τον αλέθουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τη βάζουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές έχοντας ρίξει μισό κουταλάκι από τον κόλιανδρο που έχουμε αλέσει.
- Αφού σοταριστεί καλά, ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά μας και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Προτείνω το μισό κουτί περίπου. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, το αλάτι και ελάχιστο νερό ώστε να αραιώσει ο χυμός ντομάτας.
- Επιπλέον, προσθέτουμε τη ζάχαρη (1 κουταλάκι του γλυκού). Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε και βράζουμε για περίπου 1 ώρα.
- Τέλος, αφού έχει βράσει το κοτόπουλό μας ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και τις χυλοπίτες. Αυξάνουμε τη φωτιά και βράζουμε για ένα τέταρτο περίπου.
Στη συνταγή δεν έχω προσθέσει σκόρδο καθώς δεν το αγαπώ ιδιαίτερα. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε κάποια από τα προτεινόμενα υλικά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο!