Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτεςΑν έχετε ξεμείνει από ιδέες φτιάξτε χορταστικό φαγητό με κοτόπουλο και πατάτες στην κατσαρόλα. Το κοκκινιστό κοτόπουλο μπορείτε να το μαγειρέψετε οποιαδήποτε εποχή.

Υλικά

2 κ. σ. βούτυρο

1/3 φλ. λάδι

1 μεγάλο κοτόπουλο σε μερίδες

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

2 φλ. ντομάτα κονσέρβας (ή ώριμες φρέσκιες ντομάτες)

2 κ. σ. κέτσαπ

Αλάτι, πιπέρι

1 κιλό πατάτες

2 κ. φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Βάλτε την κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα το βούτυρο και το λάδι.
  • Όταν λιώσει το βούτυρο ρίξτε μέσα το κοτόπουλο, το θωρακίζετε και από τις δύο πλευρές.
  • Βγάλτε τα με τσιμπίδα από την κατσαρόλα και βάλτε τα σε πιατέλα.
  • Ρίξτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρετε το ελαφρά.
  • Ξαναβάλτε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με την πολτοποιημένη ντομάτα, την κέτσαπ και αλάτοπιπερώνετε.
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε το φαγητό ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
  • Στο μεταξύ, καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια.
  • Τηγανίστε σε μπόλικο καυτό λάδι.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε τις πατάτες μέσα στη σάλτσα με το κοτόπουλο και αφήνετε για 15′ ακόμη.
  • Προσθέστε επίσης μισή κούπα ζεστό νερό, το μαϊντανό και όσο ακόμη αλάτι χρειάζεται, για να νοστιμίσουν οι πατάτες.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…