Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες
Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες φτιάξτε χορταστικό φαγητό με κοτόπουλο και πατάτες στην κατσαρόλα. Το κοκκινιστό κοτόπουλο μπορείτε να το μαγειρέψετε οποιαδήποτε εποχή.
Υλικά
2 κ. σ. βούτυρο
1/3 φλ. λάδι
1 μεγάλο κοτόπουλο σε μερίδες
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
2 φλ. ντομάτα κονσέρβας (ή ώριμες φρέσκιες ντομάτες)
2 κ. σ. κέτσαπ
Αλάτι, πιπέρι
1 κιλό πατάτες
2 κ. φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βάλτε την κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα το βούτυρο και το λάδι.
- Όταν λιώσει το βούτυρο ρίξτε μέσα το κοτόπουλο, το θωρακίζετε και από τις δύο πλευρές.
- Βγάλτε τα με τσιμπίδα από την κατσαρόλα και βάλτε τα σε πιατέλα.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρετε το ελαφρά.
- Ξαναβάλτε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με την πολτοποιημένη ντομάτα, την κέτσαπ και αλάτοπιπερώνετε.
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε το φαγητό ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
- Στο μεταξύ, καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια.
- Τηγανίστε σε μπόλικο καυτό λάδι.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τις πατάτες μέσα στη σάλτσα με το κοτόπουλο και αφήνετε για 15′ ακόμη.
- Προσθέστε επίσης μισή κούπα ζεστό νερό, το μαϊντανό και όσο ακόμη αλάτι χρειάζεται, για να νοστιμίσουν οι πατάτες.