Κοτόπουλο αλά Φλωρεντίν
Κύρια συστατικά της συνταγής είναι κοτόπουλο με σπανάκι μαγειρεμένα σε κρέμα γάλακτος. Φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνες και σίδηρο που αποτελεί καλό συνδυασμό!
Υλικά
1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο
1 κοτόπουλο σε μερίδες
2 κ. σ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 ½ φλ. σάλτσα βελουτέ
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι , πιπέρι
1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ. σ. βούτυρο
Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, πλένετε καλά και κόβετε το σπανάκι σε κομμάτια.
- Το σοτάρετε σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά.
- Το στραγγίζετε καλά.
- Σοτάρετε σε μια μέτρια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το κοτόπουλο με το σκόρδο.
- Ρίχνετε μέσα και το σπανάκι, ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου.
- Πρόσθετε την σάλτσα βελουτέ, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Σερβίρετε και πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.