Κοτόπουλο αλά Φλωρεντίν

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Κύρια συστατικά της συνταγής είναι κοτόπουλο με σπανάκι μαγειρεμένα σε κρέμα γάλακτος. Φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνες και σίδηρο που αποτελεί καλό συνδυασμό!

Υλικά

1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο

1 κοτόπουλο σε μερίδες

2 κ. σ. λάδι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 ½ φλ. σάλτσα βελουτέ

1 κ. σ. χυμό λεμονιού

Αλάτι , πιπέρι

1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ. σ. βούτυρο

Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε, πλένετε καλά και κόβετε το σπανάκι σε κομμάτια.
  • Το σοτάρετε σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά.
  • Το στραγγίζετε καλά.
  • Σοτάρετε σε μια μέτρια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το κοτόπουλο με το σκόρδο.
  • Ρίχνετε μέσα και το σπανάκι, ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου.
  • Πρόσθετε την σάλτσα βελουτέ, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με λίγη σάλτσα.

Σερβίρετε και πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…