Κοτόπουλο αλά Ελληνικά
Κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, λευκό! Πόσα χρώματα μέσα σε ένα πιάτο; Αυτό συνιστούν οι διατροφολόγοι σε ένα γεύμα. Το αλά Ελληνικά κοτόπουλο περιέχει πλούσια λαχανικά και φυσικά δεν λείπει το κρασί που θα νοστιμίσει το φαγητό μας και θα μας μεθύσει με τη μυρωδιά του!
Υλικά:
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας
1 κρεμμύδι
3 πιπεριές (κατά προτίμηση χρωματιστές)
3 μανιτάρια φρέσκα, μεσαίου μεγέθους
1 τομάτα (προαιρετικά)
1 κρασοπότηρο περίπου λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβετε τα φιλέτα σε μπουκίτσες
- Κόβετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την τομάτα και τις πιπεριές σε φέτες
- Βάζετε το λάδι στο τηγάνι πάνω σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτετε τα κομμάτια του φιλέτου και ανακατεύετε συνεχώς.
- Μόλις σοτάρετε καλά το κρέας, προσθέτετε τα λαχανικά και συνεχίζετε να ανακατεύετε για άλλα 10′ περίπου μέχρι να αρχίσουν να μαλακώσουν.
- Κατόπιν, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το κρασί και συνεχίζετε να ανακατεύετε για 5′ ακόμη μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Το βγάζετε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό.