Κοτόπιτα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΚοτόπιταΑν δεν έχετε δοκιμάσει η συνταγή …χάνετε! Είναι από τα φαγητά που θέλεις να φτιάξεις συχνά καθώς είναι χορταστική και έχει υπέροχη γεύση! Αξίζει να τη σερβίρετε ζεστή…

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο

1 κρεμμύδι

500 γρ. φύλλα κρούστας

1 φύλλο δάφνη

2 κ. σ. κοφτές βούτυρο

2 χτυπημένα αυγά

Λειωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Λίγο Μοσχοκάρυδο

1 φλ. τριμμένο τυρί

2 κ. σ. γεμάτες αλεύρι

Αλάτι , πιπέρι

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο.
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι ολόκληρο, το φύλλο δάφνης και αφήνετε να βράσει καλά.
  • Μόλις κρυώσει το κοτόπουλο, αφαιρείτε την πέτσα, τα κόκκαλα και κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομματάκια.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζετε μια άσπρη σάλτσα βάζοντας μέσα το βούτυρο, το αλεύρι και σταδιακά το ζουμί που έβρασε το κοτόπουλο ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μην κολλήσει η σάλτσα στην κατσαρόλα.
  • Όταν κρυώσει η σάλτσα προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό.
  • Αλατοπιπερώνετε.
  • Βουτυρώνετε το ταψί και απλώνετε τα μισά φύλλα αλειμμένα ενδιάμεσα με βούτυρο.
  • Προσθέτετε το κοτόπουλο και από πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
  • Ψήνετε την κοτόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 180ο – 200ο C για 45-50 λεπτά.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…