Κοτόπιτα
Αν δεν έχετε δοκιμάσει η συνταγή …χάνετε! Είναι από τα φαγητά που θέλεις να φτιάξεις συχνά καθώς είναι χορταστική και έχει υπέροχη γεύση! Αξίζει να τη σερβίρετε ζεστή…
Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
500 γρ. φύλλα κρούστας
1 φύλλο δάφνη
2 κ. σ. κοφτές βούτυρο
2 χτυπημένα αυγά
Λειωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Λίγο Μοσχοκάρυδο
1 φλ. τριμμένο τυρί
2 κ. σ. γεμάτες αλεύρι
Αλάτι , πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι ολόκληρο, το φύλλο δάφνης και αφήνετε να βράσει καλά.
- Μόλις κρυώσει το κοτόπουλο, αφαιρείτε την πέτσα, τα κόκκαλα και κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομματάκια.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζετε μια άσπρη σάλτσα βάζοντας μέσα το βούτυρο, το αλεύρι και σταδιακά το ζουμί που έβρασε το κοτόπουλο ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μην κολλήσει η σάλτσα στην κατσαρόλα.
- Όταν κρυώσει η σάλτσα προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Βουτυρώνετε το ταψί και απλώνετε τα μισά φύλλα αλειμμένα ενδιάμεσα με βούτυρο.
- Προσθέτετε το κοτόπουλο και από πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
- Ψήνετε την κοτόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 180ο – 200ο C για 45-50 λεπτά.