Κορμός με σοκολάτα, καραμέλα και ουϊσκι

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Οι γιορτές δεν έχουν ακόμη τελειώσει και μαζί τους δεν έχουν τελειώσει και τα γλυκά. Για αυτό και θα προτείνουμε μια ιδιαίτερη συνταγή: κορμό με σοκολάτα, καραμέλα και ουίσκι. Γιατί θέλουμε να κλείσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων με μία πολύ ξεχωριστή γεύση.

Υλ​ικά

Για το μπισκότο:

-5 κρόκοι αβγών

-5 ασπράδια αβγών

-150 γρ. ζάχαρη

-125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

Για την​ καραμέλα:

-120 γρ. νερό

-300 γρ. ζάχαρη

-120γρ. γλυκόζη

Για την κρέμα σοκολάτας:

-600 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

-600 γρ. κουβερτούρα

-100-150 γρ. ουίσκι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με το μπισκότο. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 100 γρ. ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στην υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε σε λαδόκολλα το μείγμα σε πάχος 1 εκατοστού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και ξεκολλάμε από την λαδόκολλα. Συνεχίζουμε την καραμέλα.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Αφήνουμε να βράσει και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα.
  • Την αδειάζουμε αμέσως σε μία αντικολλητική λαδόκολλα ή σιλικόνη.
  • Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από την λαδόκολλα παίρνουμε τα 2/3 και τεμαχίζουμε.
  • Με την υπόλοιπη γαρνίρουμε.
  • Συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Όταν πάρει βράση αποσύρουμε και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και ομογενοποιούμε πολύ καλά με το μπλέντερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το ουίσκι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει έως ότου αποκτήσει παχύρρευστη μορφή.
  • Προσθέτουμε την καραμέλα θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στη βάση της φόρμας του κορμού το μαλακό μπισκότο και αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
  • Γαρνίρουμε με την τεμαχισμένη καραμέλα που έχουμε κρατήσει και διακοσμητικά της αρεσκείας μας.

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου,

Influence:

Η Ρουμπίνα Στεφάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολείται με την εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας…