Κορμός σοκολάτας

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα

Ο κορμός από σοκολάτα είναι μία γνωστή, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση για το τι επιδόρπιο θα σερβίρετε στους αγαπημένους σας. Αλάνθαστη επιλογή, καθώς αποτελεί μία σταθερή και παραδοσιακή γεύση για όλους τους γλυκατζήδες.

Υλικά

200γρ. Άχνη ζάχαρη (20 κουταλιές της σούπας)

50γρ κακάο (5 κουταλιές της σούπας)

30γρ. κονιάκ

1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ τριμμένο

250γρ. Βιταμ soft ή soft light

Εκτέλεση

Αλέθετε όλα τα πτι μπερ σε ένα μπολ.

Λιώνετε στα μικροκύματα το βούτυρο, χωρίς όμως να κάψει πολύ.

Εν συνεχεία ρίχνετε τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα καλό ενιαίο μίγμα.

Έπειτα ρίχνετε τα μπισκότα και ανακατεύετε ξανά.

Το τοποθετείτε σε ένα νέο ευρύχωρο σκεύος, λίγες ώρες να καθίσει στο ψυγείο (από 2 έως 3) και πανέτοιμο για σερβίρισμα!

*Για γαρνιτούρα προτείνεται μία λευκή ή μαύρη λιωμένη κουβερτούρα από πάνω.  

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.