Κολοκυθόσουπα κατά της χοληστερίνης

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Εκτός του ότι η κολοκυθόσουπα είναι ένα ιδανικό φαγητό για τις κρύες μέρες που διανύουμε, το συγκεκριμένο πιάτο δρα και ενάντια στη χοληστερίνη. Τα ατού που διαθέτει είναι οι ίνες της κολοκύθας και του ψωμιού ολικής αλέσεως, σε συδυασμό με την απουσία λιπαρών ουσιών. Ένα απόλυτα υγιεινό, γευστικό πιάτο για να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας!

Υλικά

1 κολοκύθα περίπου 800γρ.

¼ του λίτρου ζωμό λαχανικών

1 λεμόνι

4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

4 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε την κολοκύθα και κόβετε τη σάρκα της σε μικρούς κύβους.
  • Τους ρίχνετε σε ένα βαθύ γουόκ μαζί με το ζωμό λαχανικών.
  • Τα αφήνετε να βράσουν και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
  • Στύβετε το λεμόνι. Στη συνέχεια χύνετε τη σούπα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και μετά ανακατεύετε με το μίξερ μέχρις ότου το μίγμα γίνει παχύρρευστο.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζετε τις φέτες του ψωμιού ολικής αλέσεως μέχρι να ροδίσουν.
  • Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβετε στα δύο. Τρίβετε τις φέτες το ψωμί με το σκόρδο και τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Τα προσθέτετε στη σούπα όταν τη σερβίρετε.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.