Κολλαγόνο, βασικό συστατικό του οργανισμού μας!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Κολλαγόνο, βασικό συστατικό του οργανισμού μας!Κάθε γυναίκα το έχει ακούσει, κάποιες από εμάς δεν το γνωρίζουμε τόσο καλά, άλλες το γνωρίζουν πολύ καλύτερα. Αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά του οργανισμού μας. Πού το βρίσκουμε όμως και ποιες οι θετικές επιδράσεις του στον οργανισμό μας;

Ξέρατε ότι:

Το κολλαγόνο είναι ένα από τα βασικά συστατικά του οργανισμού μας και το χρειαζόμαστε για να είμαστε καλά. Για την ακρίβεια, το 70% της επιδερμίδας μας αποτελείται από αυτό και υπάρχει στα ούλα, στα αιμοφόρα αγγεία, στα μάτια, στους θύλακες των ματιών μας. Το κολλαγόνο, υπάρχει παντού στον οργανισμό μας!

Το κολλαγόνο είναι αυτό που συνδέει, θρέφει και υποστηρίζει τους συνδετικούς ιστούς στο δέρμα, τους μυς, τα οστά, τους τένοντες αλλά και τους χόνδρους μας.

Είναι ο αντιπρόσωπος του 25-30% του συνόλου της πρωτεΐνης στο σώμα μας και το 70% του συνόλου της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα.

Το κολλαγόνο, είναι αυτό που συνεργάζεται στενά με την ελαστίνη και ενισχύει την ελαστικότητα όχι μόνο της επιδερμίδας μας, αλλά και άλλων ζωτικών οργάνων του σώματος μας.

Το κολλαγόνο, είναι υπεύθυνο για τα σωστά επίπεδα υγρασίας αλλά και για τη συνεχή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος μας.

Το κολλαγόνο, είναι υπεύθυνο και για τη στοματική μας υγεία. Συμβάλλει στην αποφυγή αλλά και στην καταπολέμηση της ουλίτιδας.

Το κολλαγόνο, είναι υπεύθυνο και για την λάμψη των μαλλιών μας! Επίσης μειώνει την τριχόπτωση, αλλά και βοηθά τα μαλλιά να μακραίνουν πιο γρήγορα.

Το κολλαγόνο, μας χαρίζει δυνατά νύχια που δεν σπάνε, γιατί προστατεύει την κερατίνη των νυχιών μας.

Κάθε χρόνο, χάνουμε περίπου 1,5% από το κολλαγόνο του σώματος μας. Επίσης μετά τα 30 μας χρόνια, το κολλαγόνο δεν αντικαθιστάται εύκολα από τις τροφές.

Αν θέλουμε να παραμείνουμε fit, το κολλαγόνο ανεβάζει το μεταβολισμό μας, ενισχύοντας την καύση λίπους.

Κολλαγόνο: Πού το βρίσκουμε;

Το κολλαγόνο το βρίσκουμε σε διάφορες τροφές. Κάποιες από αυτές είναι το κρέας, τα κόκκινα φρούτα αλλά και τα πράσινα ή σκούρα λαχανικά.

Για να ενισχύσουμε την ύπαρξη του στον οργανισμό μας, πρέπει να καταναλώνουμε τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Αν η βιταμίνη αυτή λείπει από τον οργανισμό μας, το κολλαγόνο δεν μπορεί να παραχθεί.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…