Κοκορέτσι στη Σούβλα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Πάσχα δίχως κοκορέτσι δε γίνεται, για τους περισσότερους! Από τα πλέον διάσημα εδέσματα της Ελλάδας στο εξωτερικό, το κοκορέτσι θέλει πείρα, μεράκι και μαστοριά. Ας δούμε πως μπορούμε να το προετοιμάσουμε

ΥΛΙΚΑ για μία σούβλα:

1- 2 αρνίσιες συκωταριές (ανάλογα με το μέγεθος)
μερικά επιπλέον γλυκάδια και σπλήνες
1 αρνίσια μπόλια (σκέπη)
εντεράκια
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

· Με τη βοήθεια ενός μολυβιού, γυρίζετε τα εντεράκια από την ανάποδη. Τα πλένετε καλά, τα στραγγίζετε, τα περνάτε με λεμόνι και τα αφήνετε σε τρυπητό να στραγγίσουν.

· Πλένετε τη συκωταριά, την κόβετε με ένα ψαλίδι σε κομμάτια μέτριου μεγέθους, τα αλατοπιπερώνετε, τα πασπαλίζετε με ρίγανη και τα περνάτε στη σούβλα εναλλάξ (συκώτια, γλυκάδια, πνευμόνια, σπλήνες).

· Αφού περάσετε όλα τα εντόσθια στη σούβλα, τα τυλίγετε με την μπόλια.

· Στερεώνετε τα εντεράκια στη μία πλευρά της σούβλας, και αρχίζετε να τα τυλίγετε πάνω από την μπόλια με προσοχή, έτσι ώστε να σκεπαστούν όλα τα κομμάτια της συκωταριάς.

· Αλατοπιπερώνετε το κοκορέτσι, και αφήνετε τη σούβλα όρθια να στραγγίσει καλά, για 1 ώρα τουλάχιστον.

· Ψήνετε το κοκορέτσι στα κάρβουνα ή στον φούρνο σας, σε μέτρια φωτιά. Καλό είναι να το τυλίξετε στην αρχή με αλουμινόχαρτο. Αργότερα αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ξεροψηθεί εξωτερικά.

Όταν ψηθεί το κοκορέτσι, το κόβετε σε φέτες, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και το σερβίρετε αμέσως ζεστό.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…