Κόκορας με ζυμαρικά

Συντάκτης: Flowmagazine

Η πιο συνηθισμένη εκδοχή του είναι κόκορας κρασάτος. Προσωπικά είχα την τύχη να δοκιμάσω κόκορα κρασάτο με ζυμαρικά σε μια ταβέρνα στην Ορεινή Αρκαδία και η εμπειρία μου έχει μείνει αξέχαστη. Εδώ σας προτείνουμε μια παραλλαγή κόκορα με ζυμαρικά, με σάλτσα ντομάτας χωρίς κρασί. Εξίσου νόστιμος και μυρωδικός! Για το κυριακάτικο τραπέζι η καλύτερη επιλογή.

Το μυστικό επιτυχίας φυσικά, είναι να βρείτε κόκορα ελευθέρας βοσκής. Η διαφορά στη γεύση απλώς δεν συγκρίνεται!

Υλικά (4-6 μερίδες)

2/3 φλ. παρθένο ελαιόλαδο

1 κόκορας ελευθέρας βοσκής, πλυμένος, καθαρισμένος και κομμένος σε 8 μερίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκες σφιχτές ντομάτες τριμμένες

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα γαρίφαλο

Αλάτι, πιπέρι

500 γρ. ταλιατέλες

½ φλ. τριμμένο λαδοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί για τρίψιμο

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και καβουρδίζετε τις μερίδες του κόκορα με την πέτσα προς τα κάτω μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι
  • Ρίχνετε αρκετό νερό, ώστε να φτάσει περίπου στα 2/3 της κατσαρόλας.
  • Σκεπάζετε και βάζετε να πάρει μια βράση.
  • Κατεβάζετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι ο κόκορας να είναι τρυφερός όταν τον τρυπάτε με το πιρούνι, 1 με 1 ½ ώρα περίπου
  • Μόλις ο κόκορας είναι σχεδόν έτοιμος, βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνετε τα ζυμαρικά. Τα μαγειρεύετε μέχρι να κρατάνε στο δόντι ή λίγο πιο μαλακά.
  • Τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε μαζί με ελαιόλαδο.
  • Για το σερβίρισμα, βάζετε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα, έπειτα τον κόκορα και τη σάλτσα και τρίβετε αρκετό λαδοτύρι από πάνω.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…