Κόκκινες πιπεριές στο φούρνο
Ζουμερές κόκκινες πιπεριές αρωματισμένες με σκόρδο και μαϊντανό. Είναι ιδανικές για να νοστιμίσετε τα σάντουιτς ή όταν έχετε φτιάξει ζεστές σαλάτες (π.χ. πατατοσαλάτα). Βάζετε το μπολ στο ψυγείο και τρώτε κάθε φορά όση ποσότητα θέλετε. Αντέχουν για αρκετές μέρες!
Υλικά
1 κ. κόκκινες Πιπεριές
1 (μικρό) κρασοπότηρο Νερό
Ελαιόλαδο
2-3 σ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο Μαϊντανό
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πιπεριές αφαιρώντας το κοτσάνι και τους σπόρους.
- Τις πλένετε πολύ καλά.
- Ετοιμάζετε το φούρνο να προθερμανθεί ρυθμίζοντάς το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασια.
- Ύστερα τοποθετείτε τις πιπεριές στο ταψί, -δεν χρειάζεται να αφήσετε κενό ανάμεσα τους- και τοποθετείτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο.
- Προσθέτετε το νερό και αφήνετε τουλάχιστον 15 λεπτά να ψηθούν ή μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η σάρκα.
- Βγάζετε το ταψί και γυρίζετε από την άλλη μεριά τις πιπεριές.
- Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία.
- Όταν έχουν ψηθεί οι πιπεριές κλείνετε το φούρνο και τις αφήνετε μερικά λεπτά ακόμη.
- Βγάζετε το ταψί και περιμένετε να κρυώσουν οι πιπεριές, ύστερα τις ξεφλουδίζετε.
- Σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ με επίπεδο πάτο βάζετε μέσα τις ξεφλουδισμένες πιπεριές, αλατίζετε, προσθέτετε τον μαϊντανό, το σκόρδο και τις καλύπτετε με ελαιόλαδο.
- Μετά από μια ώρα είναι έτοιμες.