Κόκκινα φασόλια με χόρτα
Ένας νόστιμος συνδυασμός γεύσεων που «καταλήγουν» στο φούρνο! Συνοδεύεται με τυρί φέτα ή με ψητό ψάρι στο φούρνο (τσιπούρα, ξιφία, σαλάχι, σολομό).
Υλικά
1/2 κιλό κόκκινα ξερά φασόλια
1/2 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό άγρια χόρτα
1/4 κιλού φρέσκα κρεμμυδάκια
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Άνηθο, μαϊντανό
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ.
- Τα βράζουμε μόνο με νερό και προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
- Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα.
- Τα κόβουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα στη φωτιά με ελάχιστο νερό.
- Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους.
- Σε ένα μεγάλο πυρέξ απλώνουμε τα χόρτα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε τα φασόλια προσθέτοντας και το υπόλοιπο λάδι.
- Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για ένα μισάωρο στους 180ο C.
- Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.