Κόκκινα φασόλια με χόρτα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

kokkina_fasolia_me_xortaΈνας νόστιμος συνδυασμός γεύσεων που «καταλήγουν» στο φούρνο! Συνοδεύεται με τυρί φέτα ή με ψητό ψάρι στο φούρνο (τσιπούρα, ξιφία, σαλάχι, σολομό).

Υλικά

1/2 κιλό κόκκινα ξερά φασόλια

1/2 κιλό σπανάκι

1/2 κιλό άγρια χόρτα

1/4 κιλού φρέσκα κρεμμυδάκια

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Άνηθο, μαϊντανό

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ.
  • Τα βράζουμε μόνο με νερό και προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
  • Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα.
  • Τα κόβουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα στη φωτιά με ελάχιστο νερό.
  • Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους.
  • Σε ένα μεγάλο πυρέξ απλώνουμε τα χόρτα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε τα φασόλια προσθέτοντας και το υπόλοιπο λάδι.
  • Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για ένα μισάωρο στους 180ο C.
  • Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…