Κιμάς με πατάτες
Δείτε το τηγάνι από μια άλλη οπτική γωνία! Κιμάς συν πατάτες στο μυαλό των περισσοτέρων σημαίνει αυτόματα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές. Ας δούμε όμως μια άλλη συνταγή που βάζει τις πατάτες από κάτω, τον κιμά από πάνω και τη γεύση στα ύψη
YΛΙΚΑ
Για τον Κιμά:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη
1 κ.σ. πάστα τομάτας
———–
1 κιλό πατάτες κομμένες σε παχιές ροδέλες
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι, πιπέρι, λάδι
200 γρ. γκούντα τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο να τσιγαριστούν με λίγο λάδι.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε μία κουταλιά νερό και τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι ροδοκοκκινίζουμε τις πατάτες χωρίς όμως να μαλακώσουν, να τηγανιστούν τελείως.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, ρίχνουμε λίγο από το τυρί επάνω από τις πατάτες και καλύπτουμε με τον κιμά.
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο για 10 λεπτά στο δυνατό για να ροδίσει το τυρί.
Καλή όρεξη!