Κιμάς για μεξικάνικα tacos

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Tacos, buritos, enchiladas -όλα προσφέρονται με γέμιση λαχταριστού κιμά. Δοκιμάστε μια πρωτότυπη συνταγή που θα δώσει σπιρτάδα και ένταση στη γεύση σας.

Υλικά:

500 γρ. κιμά βόειο από λάπα

1 κόκκινη πιπεριά

½ καρότο κομμένο σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα

Μια χούφτα σταφίδες

1 ποτήρι του κρασιού ροζέ κρασί

5 κ.σ. λάδι από βάζο με λιαστές ντομάτες

1 κουτί χυμό ντομάτας

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά με λάδι και τις λιαστές ντομάτες (Επειδή περιέχει και ξύδι και είναι αρωματισμένο από τις λιαστές ντομάτες θα κόψει τη μυρωδιά του κιμά).
  • Προσθέτετε και την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  • Ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε.
  • Όταν σοταριστεί ο κιμάς σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, 2 ποτήρια και ανακατεύετε καλά.
  • Ρίχνετε και τα καρότα και τις σταφίδες και αφήνετε να βράσει 45 λεπτά.
  • Αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο νερό κατά τη διάρκεια.
  • Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς σερβίρετε.
  • Σε ένα ρηχό πιάτο στρώνετε μια πίτα τορτίγια, ρίχνετε από πάνω 2 κουταλιές κιμά και στην άκρη του πιάτου βάζετε 1 κουταλιά καλαμπόκι βρασμένο.
  • Εναλλακτικά ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα στην πίτα και τυλίγετε προσεκτικά.

Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.