Κέικ σοκολάτα με μαγιονέζα

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Κέικ σοκολάτα με μαγιονέζαΜπορεί να ακούγεται λίγο… περίεργο, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε. Είναι ένα κέικ με πλούσια γεύση, τέλειο για ειδικές περιστάσεις…

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/3 φλιτζανιού κακάο

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

3 μεγάλα αυγά

1 και 2/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι μαγιονέζα

1 και 1/3 φλιτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι και τα επόμενα 5 συστατικά σε ένα μπολ.
  • Αλευρώνουμε ένα ταψάκι.
  • Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ για περίπου 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα των αυγών εναλλάξ με το ζεστό νερό, ξεκινώντας και τελειώνοντας με αλεύρι (όχι με νερό). Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να αναμιγνύονται τα υλικά πλήρως.
  • Βάζουμε το τελικό μίγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά ή μέχρι να τρυπήσουμε το κέικ στο κέντρο με ένα μαχαίρι και να βγει στεγνό.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς (1 ώρα).
  • Αν θέλουμε επικαλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα, αφήνουμε να στερεοποιηθεί και είναι έτοιμο!

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.