Κέικ Ινδοκάρυδο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ένα γλύκισμα που μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά τον καφέ ή το τσάι μας. Η γεύση του εξωτική και ταξιδιάρικη. Η παρασκευή του απλή και τα υλικά που θα χρειαστούν αρκετά οικονομικά.

Kεϊκ ΙνδοκάρυδοΥΛΙΚΑ

1 – 1/2 ποτηρια ινδοκάρυδο

1 ποτηρι ζαχαρη

2 ποτήρια αλεύρι

3 κουταλακια μπεικιν παουτερ

1 ποτυρι λάδι

1 βανίλια

2 κουταλάκια κονιακ

5 αυγά.

1 ποτήρι γάλα φρέσκο

ΣΙΡΟΠΙ

1 ποτύρι ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό.

λίγη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά
  • βάζουμε τα αυγά και την βανιλια και τα ξαναχτυπάμε
  • βάζουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουτερ και λίγο λίγο το γάλα.
  • προσθέτουμε και το ινδοκάρυδο.
  • Αλευρονουμε ενα πυρέξ ή μια φορμα γλυκισματος και βάζουμε μέσα το
  • μείγμα μας
  • το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (ανάλογα με το φούρνο)

ΣΙΡΟΠΙ

  • Σε ένα δοχείο βάζουμε το νερο, τη ζάχαρη και την κανέλα
  • τα βράζουμε και αφού βράσουν το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφηνουμε να κρυώσει.

* Οταν ψηθεί το κέικ μας τότε με ρίχνουμε πάνω το σιροπι και βάζουμε και λίγο ινδοκάρυδο για να το διακοσμήσουμε

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…