Κέικ Ινδοκάρυδο
Ένα γλύκισμα που μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά τον καφέ ή το τσάι μας. Η γεύση του εξωτική και ταξιδιάρικη. Η παρασκευή του απλή και τα υλικά που θα χρειαστούν αρκετά οικονομικά.
1 – 1/2 ποτηρια ινδοκάρυδο
1 ποτηρι ζαχαρη
2 ποτήρια αλεύρι
3 κουταλακια μπεικιν παουτερ
1 ποτυρι λάδι
1 βανίλια
2 κουταλάκια κονιακ
5 αυγά.
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτύρι ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό.
λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά
- βάζουμε τα αυγά και την βανιλια και τα ξαναχτυπάμε
- βάζουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουτερ και λίγο λίγο το γάλα.
- προσθέτουμε και το ινδοκάρυδο.
- Αλευρονουμε ενα πυρέξ ή μια φορμα γλυκισματος και βάζουμε μέσα το
- μείγμα μας
- το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (ανάλογα με το φούρνο)
ΣΙΡΟΠΙ
- Σε ένα δοχείο βάζουμε το νερο, τη ζάχαρη και την κανέλα
- τα βράζουμε και αφού βράσουν το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφηνουμε να κρυώσει.
* Οταν ψηθεί το κέικ μας τότε με ρίχνουμε πάνω το σιροπι και βάζουμε και λίγο ινδοκάρυδο για να το διακοσμήσουμε