Kάτι σαν Banoffee…

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Kάτι σαν Banoffee…Λατρεύω το banoffee. Πάνω λοιπόν στην προσπάθεια μου να φτιάξω κάτι που του μοιάζει, κατέληξα σε αυτή την γρήγορη, εύκολη και δροσερή συνταγή! Banoffee δεν είναι αλλά του φέρνει πολύ! Κάτι σαν banoffee λοιπόν, δοκιμάστε την και εύχομαι να γαργαλήσει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας!

Υλικά:

1 ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

100 gr βούτυρο

1 κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ (έτοιμη από το super market)

4 μπανάνες

1 φακελάκι σαντιγί

Γάλα (όσο ζητάει η κρέμα και η σαντιγί)

Σιρόπι καραμέλας

Κανέλα

Και τώρα τι κάνουμε;

Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι ή στο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και το απλώνουμε στο ταψάκι μας ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος του. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με 3 ¼ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και τα ανακατεύουμε ώστε να σφίξει η κρέμα. Ταυτόχρονα, έχουμε καθαρίσει τις δύο μπανάνες και τις έχουμε αλέσει στο multi ώστε να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε την μπανάνα – αλοιφή στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε όλο το μείγμα μαζί. Βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο ώστε να το καλύψει.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το φακελάκι σαντιγί μαζί μ’ ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα, αφήνουμε να χτυπηθεί μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί. Λίγο πριν σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε 3 σταγόνες απόσταγμα καφέ. Αφήνουμε να χτυπηθεί για ακόμη 2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα ώστε να καλυφθεί η κρέμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για το γαρνίρισμα

Κόβουμε τις άλλες δύο μπανάνες σε φέτες και τις στολίζουμε πάνω από την σαντιγί. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας & την κανέλα. Μπορούμε επιπλέον και να προσθέσουμε φουντούκια ακόμη και musli.

Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…