Κάσιους και γαρίδες τυλιγμένα σε μαρούλι
Έχετε να ετοιμάσετε δείπνο για τους συνεργάτες σας ή για το αφεντικό σας και σας έχει πιάσει πανικός; Ψυχραιμία! Αυτή η συνταγή θα εντυπωσιάσει για την πρωτοτυπία αλλά και τη μοναδική της γεύση. Γιατί πέρα από τον έρωτα και μια προαγωγή «περνάει από το στομάχι».
Υλικά (για 2 μερίδες)
- 250 γρ. γαρίδες βρασμένες
- 1/4 φλιτζάνι κομμένα πράσα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
- 1/2 φλιτζάνι φύτρες φασολιών
- 1/2 φλιτζάνι αγγούρι σε κύβους
- 1/4 φλιτζάνι σουσάμι
- 1 κουταλιά φρέσκο τριμμένο τζίντζερ ή ξερό
- 1/2 κουταλιά σάλτσα σόγιας με λίγο νάτριο και χωρίς γλουτένιο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1/4 φλιτζάνι ξίδι
- 6 φύλλα μαρούλι
Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 2 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: καθόλου
- Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο από κάσιους, το γάλα καρύδας, 3 κουταλιές λεμόνι και τσίλι.
- Έπειτα, ανακατεύετε τις γαρίδες, τα πράσα, το καρότο, τις φύτρες, το αγγούρι, το σουσάμι, το τζίντζερ, τη σόγια, 2 κουταλιές λεμόνι και το ξίδι.
- Αφήνετε το μείγμα να μαριναριστεί για 20 λεπτά και μοιράζετε τη σάλτσα και το μείγμα γαρίδας στα φύλλα μαρουλιού.
- Τέλος, τα τυλίγετε.