Κάσιους και γαρίδες τυλιγμένα σε μαρούλι

Συντάκτης: Ρία Βασιλείου

Κάσιους και γαρίδες τυλιγμένα σε μαρούλιΈχετε να ετοιμάσετε δείπνο για τους συνεργάτες σας ή για το αφεντικό σας και σας έχει πιάσει πανικός; Ψυχραιμία! Αυτή η συνταγή θα εντυπωσιάσει για την πρωτοτυπία αλλά και τη μοναδική της γεύση. Γιατί πέρα από τον έρωτα και μια προαγωγή «περνάει από το στομάχι».

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 250 γρ. γαρίδες βρασμένες
  • 1/4 φλιτζάνι κομμένα πράσα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
  • 1/2 φλιτζάνι φύτρες φασολιών
  • 1/2 φλιτζάνι αγγούρι σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι σουσάμι
  • 1 κουταλιά φρέσκο τριμμένο τζίντζερ ή ξερό
  • 1/2 κουταλιά σάλτσα σόγιας με λίγο νάτριο και χωρίς γλουτένιο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι ξίδι
  • 6 φύλλα μαρούλι

Εκτέλεση

Χρόνος προετοιμασίας: 2 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: καθόλου

  • Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο από κάσιους, το γάλα καρύδας, 3 κουταλιές λεμόνι και τσίλι.
  • Έπειτα, ανακατεύετε τις γαρίδες, τα πράσα, το καρότο, τις φύτρες, το αγγούρι, το σουσάμι, το τζίντζερ, τη σόγια, 2 κουταλιές λεμόνι και το ξίδι.
  • Αφήνετε το μείγμα να μαριναριστεί για 20 λεπτά και μοιράζετε τη σάλτσα και το μείγμα γαρίδας στα φύλλα μαρουλιού.
  • Τέλος, τα τυλίγετε.

Συντάκτης: Ρία Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.