Καρμπονάρα
Η ιστορία της καρμπονάρας ξεκίνησε από τα ιταλικά βουνά Λάτσιο, όταν ανακαλύφθηκε τυχαία από τους εργάτες που περνούσαν τον περισσότερο χρόνο στα βουνά κόβοντας ξύλα και κάρβουνα!
Υλικά
500 σπαγγέτι
1 κρεμμύδι τριμμένο
½ κ. σ. βούτυρο
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί αρετσίνωτο
2 κρόκους αυγών
4 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με βούτυρο σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Ύστερα προσθέτετε το μπέικον, σβήνετε με κρασί και αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το τυρί.
- Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το μπέικον και ανακατεύετε.
- Αφήνετε μέχρι η σάλτσα να πάρει μια βράση.
- Παράλληλα βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνετε.
- Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε μέσα τη σάλτσα.
- Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό το φαγητό.