Καρμπονάρα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΚαρμπονάραΗ ιστορία της καρμπονάρας ξεκίνησε από τα ιταλικά βουνά Λάτσιο, όταν ανακαλύφθηκε τυχαία από τους εργάτες που περνούσαν τον περισσότερο χρόνο στα βουνά κόβοντας ξύλα και κάρβουνα!

Υλικά

500 σπαγγέτι

1 κρεμμύδι τριμμένο

½ κ. σ. βούτυρο

150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

½ ποτήρι λευκό κρασί αρετσίνωτο

2 κρόκους αυγών

4 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη

200 γρ. κρέμα γάλακτος

Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με βούτυρο σοτάρετε το κρεμμύδι.
  • Ύστερα προσθέτετε το μπέικον, σβήνετε με κρασί και αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το τυρί.
  • Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το μπέικον και ανακατεύετε.
  • Αφήνετε μέχρι η σάλτσα να πάρει μια βράση.
  • Παράλληλα βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνετε.
  • Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε μέσα τη σάλτσα.
  • Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό το φαγητό.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…