Εάν έχετε καλεσμένους τα κανελόνια είναι για τις παλιές νοικοκυρές το επίσημο ζυμαρικό του εορταστικού τραπεζιού. Για αυτό και οι …
Κανελόνια με ζαμπόν
Τα κανελόνια είναι ένα ιδανικό παρεϊστικο φαγητό. Σε μια ιδιαίτερα εύκολη συνταγή απολαύστε κανελόνια με ζαμπόν, που θα χορτάσουν όλη την παρέα.
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
350 γρ. ζαμπόν
250γρ. ανθότυρο
1 αυγό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. γλυκού αλάτι
½ κ. γλυκού πιπέρι
1/3 κ. γλυκού πάπρικα
1 ½ φλυτζάνι γάλα
2 κύβους ζωμό κότας
1 φλυτζάνι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
200γρ. τυρί ένταμ κομμένο σε μικρά κομματάκια
4 κ. σούπας αλεύρι
4 κ. σούπας βούτυρο
1/3 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
12 έτοιμα κανελλόνια
Εκτέλεση
- Σε μπολ ανακατεύετε τα 8 πρώτα υλικά, με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο.
- Σε κατσαρόλα όπου έχετε λιώσει το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνετε τους κύβους λιωμένους στο ζεστό νερό και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει ελαφριά η σάλτσα.
- Προσθέτετε τον πελτέ, μοσχοκάρυδο, αλάτι, παρμεζάνα και το 1/3 του ένταμ και σιγοβράζετε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε, τα βρέχετε με κρύο νερό, τα ξανασουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα γεμίζετε με το πρώτο μίγμα. Σε βουτυρωμένο πυρέξ ρίχνετε λίγη σάλτσα.
- Στρώνετε τα κανελόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ένταμ και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποκτήσουν κρούστα. Τα σερβίρετε ζεστά.