Κανελόνια με μανιτάρια
Μια εύκολη λύση για να φτιάξετε κανελόνια χωρίς κιμά. Τα μανιτάρια, τα τυριά και η κρέμα γάλακτος θα δώσουν νοστιμιά στο φαγητό σας!
Υλικά
1 πακέτο κανελόνια
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα
1 φλ. λευκό κρασί
Διάφορα τυριά τριμμένα (cheddar, edam, χαλούμι κ.α.)
300 γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για μερικά δευτερόλεπτα. Προσέχετε να μην σας μαυρίσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σβήνετε με κρασί και αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέτετε μισό φλ. κρέμα γάλακτος και τα τυριά.
- Αφήνετε το μίγμα στη φωτιά μέχρι να δέσει.
- Για να γεμίσετε τα κανελόνια παίρνετε ένα μικρό κουτάλι και προσπαθείτε να βάλετε μέσα το μίγμα προσεχτικά χωρίς να σπάσουν τα κανελόνια.
- Τα “ξαπλώνετε” όλα σε ένα πυρέξ, περιχύνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Μπορείτε αν θέλετε να τρίψετε από πάνω τυριά και ψήνετε στο φούρνο για 30-45΄στους 180ο C.
Tip: Αντί για κρέμα γάλακτος στο τέλος μπορείτε να περιχύσετε κόκκινη σάλτσα!