Κανελόνια με μανιτάρια

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Κανελόνια με μανιτάριαΜια εύκολη λύση για να φτιάξετε κανελόνια χωρίς κιμά. Τα μανιτάρια, τα τυριά και η κρέμα γάλακτος θα δώσουν νοστιμιά στο φαγητό σας!

Υλικά

1 πακέτο κανελόνια

2 κρεμμύδια φρέσκα

1 κιλό μανιτάρια φρέσκα

1 φλ. λευκό κρασί

Διάφορα τυριά τριμμένα (cheddar, edam, χαλούμι κ.α.)

300 γρ. κρέμα γάλακτος

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για μερικά δευτερόλεπτα. Προσέχετε να μην σας μαυρίσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σβήνετε με κρασί και αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Προσθέτετε μισό φλ. κρέμα γάλακτος και τα τυριά.
  • Αφήνετε το μίγμα στη φωτιά μέχρι να δέσει.
  • Για να γεμίσετε τα κανελόνια παίρνετε ένα μικρό κουτάλι και προσπαθείτε να βάλετε μέσα το μίγμα προσεχτικά χωρίς να σπάσουν τα κανελόνια.
  • Τα “ξαπλώνετε” όλα σε ένα πυρέξ, περιχύνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Μπορείτε αν θέλετε να τρίψετε από πάνω τυριά και ψήνετε στο φούρνο για 30-45΄στους 180ο C.

Tip: Αντί για κρέμα γάλακτος στο τέλος μπορείτε να περιχύσετε κόκκινη σάλτσα!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…