Καλοκαιρινή σαλάτα με μήλα και φράουλες

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Τώρα το καλοκαίρι οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους. Είναι ελαφριές, μας δροσίζουν και σέβονται τη σιλουέτα μας. Αν θέλετε να έχετε κάθε βράδυ και διαφορετική ιδέα για σαλάτα κολλήστε στο ψυγείο σας το βιβλιαράκι από τη σειρά Μαγνητομαγειρικές των εκδόσεων Ψυχογιός, ανοίξτε το σε μια τυχαία σελίδα και… ξεκινήστε τη δημιουργία.

Εμείς διαλέξαμε και σας προτείνουμε μια καθαρά καλοκαιρινή πρόταση και μάλιστα όσο είναι ακόμα οι φράουλες στην εποχή τους. Απολαύστε την!

Υλικά

180γρ. κατσαρή κόκκινη ή πράσινη σαλάτα ή καρδιές από αντίδια

350γρ. γλιστρίδα

2 κουταλιές κομένο σχοινόπρασο

450γρ. φράουλες

2 κόκκινα μήλα

10 ραπανάκια κομμένα σε φέτες

5 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο,, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνετε κατά μέρος για 20 λεπτά.
  • Πλένετε καλά τις σαλάτες και τις βάζετε σε μια σαλατιέρα.
  • Πλένετε τα μήλα, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και στη συνέχεια τα κόβετε σε λεπτές φέτες χωρίς να τα ξεφλουδίσετε.
  • Τα τοποθετείτε πάνω από τις σαλάτες, τη μια φέτα πάνω από την άλλη.
  • Σκορπίζετε τα ραπανάκια πάνω από τα μήλα.
  • Κόβετε τις φράουλες στη μέση.
  • Γαρνίρετε τη σαλάτα βάζοντας μια φέτα ρικότα ανάμεσα σε κάθε φράουλα.
  • Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.
  • Σερβίρετε μαζί με τραγανό φρέσκο ψωμί.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.