Ριζότο αλά Ιταλικά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ένα ριζότο με άρωμα Ιταλίας μπορεί να αποτελέσει ένα γευστικό συνοδευτικό του βασικού μας πιάτου. Ταιριάζει κυρίως με κρεατικά και πουλερικά. Η παρασκευή του δεν απαιτεί γνώσης υψηλής μαγειρικής και η προετοιμασία του είναι άμεση.

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι του νερού ρύζι Arborio

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό ποτήρι κρασί λευκό

1 λίτρο ζωμό βοδινού

1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε.
  • Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί ρίχνουμε και το ρύζι και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πιεί όλο το λάδι.
  • Σβήνουμε με το κρασί (το οποίο το έχουμε ζεστάνει) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Αφού προηγουμένως τον έχουμε ζεστάνει καλά, ρίχνουμε σιγά σιγά και το ζωμό. Δοκιμάζουμε και όταν δούμε ότι το ρύζι έχει ψηθεί, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας.
  • Το ρύζι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…