Ριζότο αλά Ιταλικά
Ένα ριζότο με άρωμα Ιταλίας μπορεί να αποτελέσει ένα γευστικό συνοδευτικό του βασικού μας πιάτου. Ταιριάζει κυρίως με κρεατικά και πουλερικά. Η παρασκευή του δεν απαιτεί γνώσης υψηλής μαγειρικής και η προετοιμασία του είναι άμεση.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού ρύζι Arborio
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό ποτήρι κρασί λευκό
1 λίτρο ζωμό βοδινού
1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε.
- Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί ρίχνουμε και το ρύζι και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πιεί όλο το λάδι.
- Σβήνουμε με το κρασί (το οποίο το έχουμε ζεστάνει) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Αφού προηγουμένως τον έχουμε ζεστάνει καλά, ρίχνουμε σιγά σιγά και το ζωμό. Δοκιμάζουμε και όταν δούμε ότι το ρύζι έχει ψηθεί, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας.
- Το ρύζι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.