Η συμβουλή της Τετάρτης: Το κόλπο του λεμονιού!

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Η συμβουλή της Τετάρτης: Το κόλπο του λεμονιού!Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, εσύ χρησιμοποίησέ τα κατάλληλα. Αυτά είναι από τα πιο ευέλικτα εσπεριδοειδή της κουζίνας, αλλά η εξαγωγή του χυμού τους μπορεί να αποβεί μία επίπονη εργασία. Ακόμη και αν χρειάζεσαι μισό φλιτζάνι χυμού, ενδέχεται να χαλάσεις αρκετά χωρίς να βγάλεις όλο τον ζωμό. Σωστά; Και σαν να μην έφτανε η προχειροδουλειά, έχεις νευριάσει κιόλας!

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν μπροστά σε αυτό το «δύσκολο» έργο; Η απάντηση βρίσκεται στον φούρνο μικροκυμάτων! Ναι ναι καλά διαβάσατε! Το ζέσταμα των φρούτων για 15-20 δευτερόλεπτα μαλακώνει τα σωθικά τους. Συνεπώς, η μέθοδος αυτή σας επιτρέπει να συγκεντρώσετε όλο τον ζωμό από τον καρπό, ενώ παράλληλα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

Τώρα αν είστε περίεργοι για το αν μπορείτε να γευτείτε μέχρι και την τελευταία σταγόνα των πορτοκαλιών, τότε κάντε το! Δεν σας κρατάει κανείς! Έτσι, την επόμενη φορά που θα ποθείτε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, πετάξτε δίχως δεύτερη σκέψη το πορτοκάλι στον φούρνο μικροκυμάτων. Στην υγειά σας!

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…