Η σοκολάτα δεν σταματάει να μας εκπλήσσει

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Η σοκολάτα δεν σταματάει να μας εκπλήσσειΨάξαμε και συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη σοκολάτα. Η αγαπημένη μας σοκολάτα που έχει διχάσει επιστήμονες και ερευνητές. Μπορούμε να την καταναλώνουμε άφοβα; Έχει αντιγηραντική δράση; Τι σχέση έχει η σοκολάτα με το αλάτι και το χιόνι; Ένα λαχταριστό αφιέρωμα για τη σοκολάτα που θα σας εκπλήξει!

Παχαίνει η σοκολάτα;

Αποφεύγετε τη σοκολάτα για να μην πάρετε κιλά; Η σοκολάτα δεν παχαίνει εάν την καταναλώνετε με μέτρο. Λίγη σοκολάτα κατά τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά τις πρωινές ώρες όχι μόνο δεν βλάπτει, άλλα ούτε επιβαρύνει το σώμα μας με περιττά κιλά. Αντιθέτως, έχει πολλές ευεργετικές δράσεις. Κάνει καλό στον οργανισμό δίνοντάς μας ενέργεια, χαρούμενη διάθεση και ικανοποιεί την επιθυμία μας για γλυκό.

Τα οφέλη της σοκολάτας

-Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

-Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

-Θρέφει, τονώνει, αποτοξινώνει και δίνει λάμψη στο δέρμα.

-Προσφέρει μυϊκή τόνωση, καταπολεμά την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος.

Περιορίζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού διότι περιέχει αντιοξειδωτικά.

-Βοηθά στη μείωση της πίεσης και της κακής χοληστερόλης.

-Αυξάνει τα επίπεδα σεροτίνης, ενδορφινών που ρυθμίζουν τη διάθεση και χαρίζουν ευφορία.

-Η σοκολάτα περιέχει μια ουσία τη φενιλεθιλαμίνη, που είναι η ουσία που παράγει ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν είναι ερωτευμένος.

Τι λένε οι επιστήμονες

-Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η τακτική κατανάλωση κακάο έχει θεαματικές επιπτώσεις στο δέρμα κάνοντας το λαμπερό και υγιές. Το κακάο περιέχει σίδηρο, πρωτεΐνες, ασβέστιο και Βιταμίνη Α.

-Η σοκολάτα, εξαιτίας όλων των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, αποτελεί μια καλή επιλογή σνακ για τους περισσότερους ασκούμενους και αθλητές, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο, ακόμα και σε καθημερινή βάση.

-Η άσπρη σοκολάτα δεν περιέχει καφεΐνη.

Απίστευτες πληροφορίες για τη σοκολάτα

-Για αιώνες η σοκολάτα καταναλωνόταν σε μορφή ροφήματος. Οι Αζτέκοι έπαιρναν τους κόκκους κακάο, τους έτριβαν και έριχναν καυτό νερό για να αναδεικνύεται το άρωμα του, καθώς θεωρούσαν ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες.

-Η σοκολάτα υπήρξε ιδιαίτερα πολύτιμη, που οι Αζτέκοι χρησιμοποίησαν τους κόκκους του κακάο ως μέσο συναλλαγής!

-Όταν το 1502 ο Χριστόφορος Κολόμβος επισκέπτεται τον Κόλπο της Ονδούρας, οι κάτοικοι του νησιού του πρόσφεραν ρόφημα σοκολάτας ως έθιμο. Αλλά ο ίδιος δεν εντυπωσιάστηκε.

-Το παγωμένο ρόφημα σοκολάτας ανακαλύφθηκε πριν από 350 χρόνια στη Βρετανία και παρασκευαζόταν ανακατεύοντας χιόνι, αλάτι και σοκολάτα και φυσικά μόνο το χειμώνα, λόγω της ύπαρξης του χιονιού!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.