Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού

Συντάκτης: Βάλια Αλεξοπούλου

Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρούΜια έκδοση αλλιώτικη από τις άλλες. Για τους λάτρεις των αθυεντικών γεύσεων, με αρώματα, εικόνες και μνήμες από την ελληνική επαρχία, αποτελεί ιδανική πρόταση. Η Ελένη Ψυχούλη σε ρόλο ξεναγού και μαγείρισσας σε ζωντανή ανταπόκριση… από το χωριό της.

Μια έκδοση που ξεχωρίζει σε κάθε λεπτομέρεια. Το εξώφυλλο θυμίζει λεύκωμα αναμνήσεων αραβουργήματα. Διανθισμένο σε ολοζώντανες φωτογραφίες όχι μόνο γευστικών πιάτων, αλλά και εικόνων χαλάρωσης σε χωριό του Πηλίου. Φωτογραφίες τύπου Polaroid μέσω των οποίων η Ελένη Ψυχούλη μας συστήνει φίλους της και κάτοικους του χωριού. Με το γλαφυρό λόγο της, η συγγραφέας μας διηγείται μνήμες από τα παιδικά της χρόνια, περιγράφει γεύσεις που στοιχειώνουν την ψυχή της και βέβαια εικόνες από την καθημερινότητά της στο χωριό.

Ως βιβλίο συνταγών ξεχωρίζει γιατί προτείνει πιάτα φτιαγμένα από την έμπνευση απλών, λαϊκών ανθρώπων που παντρεύουν υλικά της φύσης με το μεράκι και την αρχοντιά τους. Θα βρείτε από πολύ καθαρές γεύσεις, όπως ψωμί ψημένο σε πελτέ, μέχρι ευφάνταστες ιδέες, όπως κοτόπουλο με τσάι early-grey.

Προσωπικά ταυτίστικα με τη συγγραφέα ώς προς τον οικολογικό χαρακτήρα του βιβλίου. Με ξεκάθαρη πρόθεση να εμπνεύσει τους αναγνώστες να εκιμήσουν την αφθονία της ελληνικής γής, μας ξεναγεί πώς κάνουν ανακύκλωση στο χωριό με άπειρους τρόπους. Κάνοντας κομποστοποιήση με τα υπολείμματα των τροφίμων ή και αξιοποιώντας φαγητά και σαλάτες προηγούμενων ημερών για να δημιουργήσουν νέα χορταστικά πιάτα.

Συντάκτης: Βάλια Αλεξοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr