Κέικ με μέλι

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Φτιάχνουμε κέικ με μέλι, καφέ, ξηρούς καρπούς και ότι άλλο βάλει ο νους μας, ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Ισορροπημένη γεύση και μια καλή επιλογή ως συνοδευτικό του πρωϊνού ροφήματος μας…

ΥΛΙΚΑ

3 1/2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 ½ φλιτζάνι ξηροί καρποί, καρύδια ή αμύγδαλα
4 αυγά
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
4 κουτ. γλυκού φυτικό λάδι
2 φλιτζάνια σκούρο μέλι
½ φλιτζάνι βρασμένος καφές

Προαιρετικά

½ κουτ. γλυκού κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1/8 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ (τα μπαχαρικά εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπήστε τα αυγά, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να πήξει και να ανοίξει σε χρώμα.
  • Προσθέστε (ζάχαρη) χτυπώντας το λάδι, το μέλι και τον καφέ.
  • Προσθέστε (ζάχαρη) ανακατεύοντας το μίγμα από αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς.
  • Λαδώστε ένα ταψί 27x40x10 εκατοστά και επενδύστε το με αλουμινόχαρτο. Για μικρότερα κέικ, χρησιμοποιήστε δύο φόρμες ψωμιού 22 εκατοστών.
  • Ρίξτε το μίγμα στο ταψί(α). Ψήστε στους 170 βαθμούς C για 60-75 λεπτά για το μεγάλο κέικ και 50 λεπτά για τα δύο μικρότερα ή μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό το πιρούνι.
  • Αφήστε να κρυώσει πριν το βγάλετε από το ταψί.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…