Γκουτάι – Γιαπωνέζικη σαλάτα

Συντάκτης: Flowmagazine

Θα την ετοιμάσετε σε 10 λεπτά και είναι ένα πραγματικά φρέσκο, εξωτικό και νόστιμο πιάτο. Ταιριάζει υπέροχα με σούσι, και με ψάρια, όπως τον μπακαλιάρο tempura.

Υλικά:

  • 2 φύλλα πράσινο λάχανο
  • 2 φύλλα κόκκινο λάχανο
  • 1 καρότο
  • ½ αγγούρι καθαρισμένο
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • 3 κ. σούπας σουσάμι

Για τη σάλτσα:

  • ½ φλ. σουσάμι
  • 3 κ. σούπας ζάχαρη
  • ½ φλ. σάλτσα σόγιας
  • ½ φλ. νερό
  • ¼ φλ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

  • Ξύνετε στον ξύστη τα 4 φύλλα λάχανου και το καρότο.
  • Ψιλοκόβετε το αγγούρι και το ανακατεύετε με το λάχανο και το καρότο.
  • Στρώνετε το μπολ της σαλάτας με τα φύλλα του μαρουλιού, ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και πασπαλίζετε με τις 3 κ. της σούπας σουσάμι.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το ½ γλ. σουσάμι μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το χτυπάτε σε πέτρινο ή σιδερένιο γουδί μέχρι να γίνει πολτός λαδερός και κολλώδης.
  • Προσθέτετε στο γουδί τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας και χτυπάτε καλά.
  • Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτετε λίγο-λίγο το νερό και το ηλιέλαιο μέχρι να ενώσει το μίγμα πολύ καλά.
  • Περιχύνετε με αυτήν τη σάλτσα τη σαλάτα σας και σερβίρετε.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…