Ο πιο αναγνωρίσιμος σεφ του κόσμου, Νομπουγιούκι Ματσουχίσα σε μία από τις επισκέψεις του στα εστιατόρια Μatsuhisa σε Αθήνα και …
Γκουτάι – Γιαπωνέζικη σαλάτα
Θα την ετοιμάσετε σε 10 λεπτά και είναι ένα πραγματικά φρέσκο, εξωτικό και νόστιμο πιάτο. Ταιριάζει υπέροχα με σούσι, και με ψάρια, όπως τον μπακαλιάρο tempura.
Υλικά:
- 2 φύλλα πράσινο λάχανο
- 2 φύλλα κόκκινο λάχανο
- 1 καρότο
- ½ αγγούρι καθαρισμένο
- 4 φύλλα μαρούλι
- 3 κ. σούπας σουσάμι
Για τη σάλτσα:
- ½ φλ. σουσάμι
- 3 κ. σούπας ζάχαρη
- ½ φλ. σάλτσα σόγιας
- ½ φλ. νερό
- ¼ φλ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
- Ξύνετε στον ξύστη τα 4 φύλλα λάχανου και το καρότο.
- Ψιλοκόβετε το αγγούρι και το ανακατεύετε με το λάχανο και το καρότο.
- Στρώνετε το μπολ της σαλάτας με τα φύλλα του μαρουλιού, ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και πασπαλίζετε με τις 3 κ. της σούπας σουσάμι.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το ½ γλ. σουσάμι μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το χτυπάτε σε πέτρινο ή σιδερένιο γουδί μέχρι να γίνει πολτός λαδερός και κολλώδης.
- Προσθέτετε στο γουδί τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας και χτυπάτε καλά.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτετε λίγο-λίγο το νερό και το ηλιέλαιο μέχρι να ενώσει το μίγμα πολύ καλά.
- Περιχύνετε με αυτήν τη σάλτσα τη σαλάτα σας και σερβίρετε.