Γουόν Τον με τυρί κρέμα και καβουρόψιχα
Τα won ton είναι το πιάτο που περιλαμβάνει κάθε μενού κινέζικου εστιατορίου που σέβεται τον εαυτό του. Με τρεις λέξεις χαρακτηρίζονται ως «λαχταριστές μπουκίτσες απόλαυσης». Θα τα βρείτε σε ποικιλία γεύσεων, με την πιο κλασική όμως, αυτή με τυρί κρέμα και ψίχα καβουριού. Ας δούμε πώς μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι σας.
Υλικά για 2 άτομα
Φύλλα για γουόν τον (τα αγοράζουμε έτοιμα, ήδη κομμένα σε τετραγωνάκια) από μαγαζί με ασιατικές τροφές
25 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
25 γρ. καβουρόψιχα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις γαρίδες σε πολύ μικρά κομματάκια
- Ανακατεύουμε τα υλικά και με μια κουταλιά γεμίζουμε τα φύλλα για γουόν τον
- Τα κλείνουμε σχηματίζοντας ένα πουγκί.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν χρυσαφένια
- Σερβίρονται ζεστά.