Γυναικεία hacks για καλύτερη υγιεινή
Η γυναίκα στο μυαλό των περισσοτέρων είναι ένα ντελικάτο λουλούδι, που είναι πάντα καθαρό και μοσχομυρίζει. Πολλές φορές όμως παρά το γεγονός ότι έχουμε κάνει μπάνιο και φεύγουμε καθαρές από το σπίτι, μπορεί να φτάσει βράδυ κι ακόμα να τρέχουμε, μαζί όμως με το τρέξιμο μπορεί να αντιληφθούμε και κάποιες ανεπιθύμητες οσμές που μας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Παρακάτω λοιπόν, θα σας παραθέσω μερικά απλά hacks για το πως να ”χακάρετε” τις οσμές του σώματός σας, αλλά και ίσως των ρούχων σας και των παπουτσιών σας για να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμβάντα, μιας και είμαστε κορίτσια και οφείλουμε να είμαστε πάντα δροσερές και φρέσκες!
1. Ας ξεκινήσουμε από το πιο κλασσικό και επίμαχο σημείο δυσάρεστης οσμής το οποίο ονομάζεται μασχάλη. Όλες βάζουμε αποσμητικό, αλλά μόνο αυτό δεν φτάνει όσο καλό κι αν είναι.
- Το αποσμητικό πρέπει πάντα να μπαίνει αφού έχουμε κάνει μπάνιο.
- Εν συνεχεία, καλό είναι αφού το ‘χουμε βάλει να στεγνώσουμε τις μασχάλες με σεσουάρ έτσι ώστε να μην υπάρχει καθόλου υγρασία. Αυτό θα μας κρατήσει κάποιες ώρες.
- Κατά την διάρκεια της ημέρας όμως, οι οσμές που εμφανίζονται είναι λόγω της ανάπτυξης βακτηρίων είτε λόγω υγρασίας στην περιοχή, είτε και συνθετικών ρούχων που μπορεί να φοράμε. Οπότε, τι κάνουμε; Δεν εφαρμόζουμε ξανά και ξανά αποσμητικό στην ”πάσχουσα” περιοχή, αλλά έχουμε ένα μικρό μπουκαλάκι με βότκα ή οινόπνευμα όπου ψεκάζουμε την μασχάλη μας. Αυτό βοηθάει στο να μην αναπτυχθούν άλλα βακτήρια και έτσι δεν έχουμε ανεπιθύμητες μυρωδιές. Οπότε, μόλις μυρίσετε κάτι… φσουτ φσουτ και τέλος!
2. Παπούτσια: αναφέρομαι κυρίως στα αθλητικά τα οποία τείνουν να είναι πιο επιρρεπή στο να μυρίσουν. Πέραν του ότι τα αφήνουμε συνήθως στο μπαλκόνι να αεριστούνε, ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να ”ξεμυρίσουν”, είναι να πάρετε άμμο γάτας (η οποία έχει την ιδιότητα να τραβάει την υγρασία) και να βάλετε μια μικρή ποσότητα σε μια κάλτσα (σαν καλσόν), να την δέσετε και να την τοποθετήσετε στα παπούτσια σας. Αφήστε το τη νύχτα και το πρωί θα δείτε ότι πλέον δεν μυρίζει τίποτα.
3. Ένα άλλο σημείο που το θεωρούμε και λίγο taboo οι γυναίκες για να το συζητήσουμε, είναι το στήθος μας. Το στήθος κάποιες φορές τυγχάνει από την κάτω μεριά να ιδρώσει και με συνέπεια να έχει μια ιδιαίτερη οσμή, η οποία ”ποτίζει” και τον στηθόδεσμο. Τι κάνουμε; Μπορούμε να πάρουμε μικρά σερβιετάκια και να τα τοποθετήσουμε με προσοχή στην κάτω πλευρά του σουτιέν ή και σε όλο το cup, όπου θα απορροφούν την υγρασία… Πάει κι αυτό!
4. Άσχημη αναπνοή: εάν δεν οφείλεται σε παθολογικό παράγοντα, μερικοί τρόποι να έχετε καθαρή αναπνοή είναι οι εξής:
- καλό είναι να έχετε πάντα μια μικρή οδοντόβουρτσα μαζί σας για να τα πλένετε τα δοντάκια σας μετά από κάθε γεύμα, μπορείτε επίσης να έχετε και ένα mini στοματικό διάλυμα.
- Αν θέλετε να ”παίξετε” το χαρτί της τσίχλας, καλό είναι να επιλέξετε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη για να γίνεται περισσότερη παραγωγή σάλιου.
- Μην αφήνετε το στομάχι σας άδειο για πολλές ώρες, γιατί έτσι παράγονται περισσότερα οξέα στομάχου και η αναπνοή μυρίζει πιο έντονα.
- Πίνετε πολύ πολύ νερό να είστε ενυδατωμένες και επιπλέον μπορείτε να έχετε στην τσάντα σας ένα ξυλάκι κανέλας, το οποίο μπορείτε να πιπιλήσετε για λίγο και τα αποτελέσματα θα εντυπωσιάσουν.
5. Ευαίσθητη περιοχή: Οι γυναίκες έχουμε την τάση πολλές φορές να χρησιμοποιούμε δυνατά αντισηπτικά σαπούνια και λάθος ίσως προϊόντα κάποιες φορές για την ευαίσθητη περιοχή, προκειμένου να αποφύγουμε τα δυσάρεστα. Χωρίς όμως πάντοτε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Αποφεύγετε προϊόντα με έντονη αντισηψία. Πολύ καλά και αποτελεσματικά για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής και χωρίς να βλάπτουν την χλωρίδα, είναι τα βρεφικά σαπούνια. Έχουν διακριτικό άρωμα, χωρίς parabens, πολύ καλά για ευαίσθητες επιδερμίδες και κάνουν και πολύ καλό καθαρισμό.
- Αποφύγετε τις εσωτερικές συχνές πλύσεις με μπεταντίν. Προτιμήστε μια φορά το μήνα με χαμομήλι και μαγειρική σόδα.
- Προτιμήστε βαμβακερά εσώρουχα που κρατάνε την περιοχή σε μια σωστή θερμοκρασία, χωρίς να την ερεθίζουν όπως τα συνθετικά και δεν αναπτύσσονται εύκολα βακτήρια.
- Μετά το μπάνιο στεγνώνετε πολύ καλά την περιοχή. Ένα μυστικό ακόμα, είναι να στεγνώσετε την περιοχή εντελώς, με το σεσουάρ σε κρύο αέρα.
- Μην βάζετε συγκεκριμένα αποσμητικά, χειροτερεύουν την κατάσταση απ’ ότι την καλυτερεύουν.
- Μπορείτε 2 – 3 φορές το μήνα να χρησιμοποιείτε κολπικά υπόθετα γαλακτοβάκιλων, που ρυθμίζουν το ph και επιφέρουν ισορροπία στην περιοχή.
Όπως είδαμε , ο κύριος παράγοντας των οσμών είναι η υγρασία και η ανάπτυξη βακτηρίων. Τα ρούχα μας, ακόμα και αν στο τέλος της ημέρας δεν μυρίσουν καλό είναι μετά τη δεύτερη φορά που θα τα ξαναφορέσουμε να τα πλύνουμε και κατά την διάρκεια της πλύσης μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο λευκό ξύδι το οποίο κάνει τρομερή απολύμανση. Μην ανησυχείτε δεν θα μυρίζουν ξύδι μετά. Γενικά, μην φορτώνετε το σώμα σας με πολλά χημικά προκειμένου να εξουδετερώσετε μυρωδιές. Απλά, κρατήστε στεγνά κάποια επίμαχα σημεία, κάντε καθημερινό ντους, καλή απολέπιση και ενυδάτωση και πάντα θα είστε δροσερές και καθαρές!