Μιας και οι σαράντα μέρες νηστείας είναι πολλές, σου έχουμε την πιο υγιεινή, σπιτική και, προπάντων, νηστίσιμη συνταγή. Αν θες …
Γρήγορο καλοκαιρινό πιάτο με λίγες θερμίδες
Θέλετε ένα γρήγορο, αρωματικό, εύπεπτο καλοκαιρινό γεύμα, το οποίο θα σας χορτάσει πάρα το χαμηλό θερμιδικό του δείκτη;
Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο, καθώς όλοι έχουμε συσχετίσει τις ντομάτες με τη θάλασσα και τον καλοκαιρινό ήλιο. Αυτό το κόκκινο φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνη C, φολικό οξύ και κάλλιο, μπορεί να γίνει ο σύντροφος σας στην προσπάθεια σας, να αναδείξετε τα καλοκαιρινά σας ρούχα.
Υλικά
6 – 7 μεγάλες ώριμες ντομάτες
100 γρ σχοινόπρασο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ
Ελαιόλαδο
Δυόσμο
Γιαούρτι
Κρουτόν
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις φρέσκες ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 κουταλιές ελαιόλαδο της σούπας, πολτοποιούμε το σκόρδο, και απαλά το ροδίζουμε. (Προσοχή, καίγεται εύκολα.)
Άμεσα ρίχνουμε τις ντομάτες για να σβήσουμε τη φωτιά και για να μην πικρίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε 200 γραμμάρια νερό, πελτέ, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για μισή ώρα, ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον προσθέτουμε στη σούπα μας, μαζί με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο 5 λεπτά πριν τη σβήσουμε.
Την αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε με κρύο γιαούρτι και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον δυόσμο για να έχουμε πιο αρωματικό αποτέλεσμα.
Προαιρετικά, σερβίρουμε με κρουτόν πάπρικας ή ρίγανης.